||| ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΣΜΟ |||


ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ : στο αριστερό μέρος υπάρχουν αρχειοθετημένα σε θεματικές ενότητες τα παλιότερα κείμενα(με χρονολογική σειρά).Επίσης οι προσθήκες,οι εμπνεύσεις και τα καινούργια κείμενα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μιας άναρχης,παντελώς αποσπασματικής και άτακτης δημιουργικής διαδικασίας. Όλα αυτά συνεπάγονται την,χρονικά ασύμβατη με κάθε λογικό προσδιορισμό,δημοσίευση καινούργιων κειμένων σε ότι έχει να κάνει με το παρελθόν,το παρόν και το μέλλον.Αυτά.




Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Περι ξενιτιας


Τουτο το κειμενο εισαγει μια προβληματικη για την ξενιτια. Συνεχιζει την παραδοση της αψηφισης των περιττων τονων.

Καπου αναμεσα σε μεθυσμενα ξωτικα και ψιθυρους ερωτικους σκεφτηκα πως καθως η γη γυριζει και το 0 συναντα την αληθεια, ειναι κομματι δυσκολο να διανοηθει κανεις την ασημαντοτητα του ευαυτου του.

Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε πως οι μεγαλυτερες αληθειες πραγματευονται πραγματα τα οποια ειναι τοσο απλα αλλα και τοσο περιπλοκα ταυτοχρονα.

Σχετικα με την ξενιτια σε χωρες της βορειοκεντρικης Ευρωπης – λεξεις κλειδια με αναρχη σειρα: ησυχια, βρωμια, ασφαλεια, σταθεροτητα, φλωροι, συννεφα, πολυεθνικοτητα, υπερβολικο αλκοολ, ναρκωτικα, πολλοι Ελληνες, χαμηλη ποιοτητα ζωης, κρυο, πουτσοκρυο, ανυπαρκτος ηλιος, λεφτα, τραπεζες, υψηλου επιπεδου διαφθορα, αδιαφορια για την πολιτικη, clubs, ελαχιστοι μακρυμαλληδες, ελαχιστοι αναρχες, καμερες κτλ κτλ κτλ κτλ….

Η τυχαιοτητα, οι σχετικοι παραγοντες και οι λογοι που οδηγησαν τον καθενα σε αυτη την κατασταση διαφερουν. Κοινος τοπος ομως ειναι η αλληλενδετη διευρυνση οριζοντων που επιφερει.
Είναι ομως διευρυνση οριζοντων αυτό που επιφερει τελικα η ξενιτια σε μια από αυτες τις χωρες ή είναι καθετη οριζοντιοποιηση των ιδεων;

Σε χωρες οπου το οριο ταχυτητας εντος της πολης είναι 30 km/h, οπου οι ανθρωποι ειναι τοσο καταπιεσμενοι ωστε οταν βγαινουν το σκ να πινουν λες και θα πεθανουν την επομενη μερα, οπου όταν βλεπουν αχτιδα ηλιου παθαινουν παροξυσμο απο την χαρα τους, σε χωρες οπου οι ποδηλατες εχουν πιο πολλα δικαιωματα από τους μεταναστες, οπου όλα περιστρεφονται γυρω από τη δουλεια, σε χωρες όπου αν αργησει το μετρο 1 λεπτο ολοι γκρινιαζουν, οπου αν κατσεις (καταλαθος) στην αριστερη πλευρα των κυλιομενων σκαλων παιζει να μπεις φυλακη, οπου η διεθνοποιηση εχει καταντησει μπαναλ και βαρετη, οπου το τελευταιο Apple Watch ειναι ενα απο τα κυριοτερα αντικειμενα συζητησης σε πηγαδακια, σε χωρες που οι ανθρωποι δεν ξοδευουν καν ολες τις μερες αδειες αδειας του και τις «πουλανε» πισω στην εταιρεια τους, σε χωρες οπου το «ταξη και ασφαλεια» ειναι το κυριαρχο status quo, οπου το 99% των συμβολαιων είναι ατομικο, οπου τα πανεπιστημια ειναι κατα καποιο τροπο θυγατρικες εταιρειων κτλ κτλ… Μου φαινεται λιγο αδικο να μιλαμε για διευρυνση οριζοντων υπο αυτες τις συνθηκες ρομποτοποιησης.

Σχετικα με την Ελλαδα - λεξεις κλειδια με αναρχη σειρα: ηλιος, θαλασσα και τ’αγορι μου, μερακλικια, ρεμπετικα, σκυλαδικα, νησια, φιλοξενια, καθαριοτητα, μπανανια, μπαγκλαντες, ανεργια, αναρχια, αριστερα, ακροδεξια, πολιτικη, ταπεραμεντο, ωραιες γυναικες, πολλοι μακρυμαλληδες, διαφθορα, κριση, μνημονια, θεσμοι, ξενιτια, ανεργια, φυση, τοπια, Μαλαμας, φτωχεια, κουτοπονηρια, κιτς κτλ κτλ κτλ…

Όπως ειχε πει ο Ελυτης, «ενα δειλινο στο Αιγαιο περιλαμβανει τη χαρα και τη λυπη σε τοσο ισες δοσεις που στο τελος δεν μενει παρα η αληθεια». Ετσι ειναι και με τις προαναφερθεισες λεξεις κλειδια. Αν καταφερεις να τις αθροισεις, το αθροισμα θα είναι 0. 

Περιεργη χωρα η Ελλαδα. Αλλα τι να κανουμε που γαμαει και δερνει. Δεν φταιμε εμεις, φταινε οι συμπαντικες συγκυριες που αθροιζομενες δημιουργησαν αυτή την μοναδικη υπο-κουλτουρα της Ελλαδας.

Η Ελλαδα και η Κουβα είναι πολυ παρομοιες χωρες. Απλα τις χωριζουν 50-60 χρονια διαφορα.




Θα τολμησω να πω πως η ψυχουλα ειναι τυχερη που γεννηθηκε στην Αβανα και οχι στη Ζυριχη.

Αυτα για σημερα, μετα απο καποια χρονια.

Χαιρετω τους ομορφους ανθρωπους και τους αγριους.

Αερικο...

Rulenstein