||| ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΣΜΟ |||


ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ : στο αριστερό μέρος υπάρχουν αρχειοθετημένα σε θεματικές ενότητες τα παλιότερα κείμενα(με χρονολογική σειρά).Επίσης οι προσθήκες,οι εμπνεύσεις και τα καινούργια κείμενα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μιας άναρχης,παντελώς αποσπασματικής και άτακτης δημιουργικής διαδικασίας. Όλα αυτά συνεπάγονται την,χρονικά ασύμβατη με κάθε λογικό προσδιορισμό,δημοσίευση καινούργιων κειμένων σε ότι έχει να κάνει με το παρελθόν,το παρόν και το μέλλον.Αυτά.




Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

World & Post World


Intro
Λενε πως στη χωρα που ναυαγησες ταξιδευουν οι μαγισσες.

Οι περισσοτεροι εχουν αποψη για τα παντα. Την κοινωνια, τη μπαλα, τις γυναικες, τους ανδρες, την πολιτικη, τα ναρκωτικα, το σινεμα, τα παντα. Η οπτικοποιηση ολων των αποψεων συνιστα μια πιθανη εκδοχη του παροντος και του μελλοντος. Υπο το πρισμα αυτο, η αποψη ειναι μια εκδοχη της ζωης. Βγαινει απο τη ζωη και μπαινει σε αυτη (sic) πλαγια και επι τα αυτα. Φυσικα, αυτο ειναι μια παραδοχη. Η αποψη δεν συνιστα πραγματικοτητα και η πραγματικοτητα δεν συνιστα αποψη. Απλα μερικες φορες ταυτιζονται.

Κατα την αποψη μου λοιπον, τα τελευταια πεντε-δεκα χρονια υπαρχει μια μεταβαση σε αυτο που αποκαλω μετακοσμο. Πριν συνδιαλεχτω για τον μετακοσμο, θα ξεκινησω απο τον κοσμο.

Main

Κοσμος: ενας πλανητης-ολοτητα που καλυπτεται κυριως απο θαλασσα και η ξηρα του οποιου ειναι χωρισμενη σε διαφορετικες περιοχες που αποκαλουνται χωρες. Καθε χωρα εμπεριεχει συγκεκριμενα εδαφη, εθιμα και κουλτουρα που εχουν δημιουργηθει αργα και σταδιακα ανα τους αιωνες μεσα απο πολεμους τρεφομενους από την απληστια, φθονο, κακια και την ακορεστη διψα του ανθρωπου για εξουσια. Ο κοσμος κατοικειται απο ζωα και ανθρωπους.

Οι ανθρωποι που κατοικουν σε μια συγκεκριμενη χωρα συνιστουν ενα κοπαδι που λεγεται εθνος. Οι ανθρωποι ενος εθνους πιστευουν οτι εχουν πολλα κοινα στη κουλτουρα, στη γλωσσα κτλ. ακριβως επειδη μεγαλωσαν σε μια κοινωνια που τους διδαξε για τις διαφορες των χωρων και την εθνων. Καθε χωρα-εθνος χωριζονται σε εσωτερικα διαμερισματα και υπο-περιοχες, οι οποιες εχουν διαφορες μεταξυ τους οσον αφορα την κουλτουρα και τις συνηθειες.

Οι ανθρωποι ειναι οντα με λογικη. Γεννιουνται μια σταλια, μεγαλωνουν και αναπτυσοουν τη νοημοσυνη τους ακομα και σε ηλικια των 20+ χρονων. Υποτιθεται οτι εχουν την ελευθερια να επιλεξουν τι θα κανουν, που θα ζησουν, που θα χεσουν, πως θα εξελιχθουν. Στην πραγματικοτητα ζουν σε ενα πλαισιο που τους παρεχει συγκεκριμενες ελευθεριες, αρκετες ωστε να νομιζουν οτι ειναι ελευθεροι. Παραδειγματα σκλαβιας απειρα: 11 μηνeς εργασιακος βιασμος, δυστυχισμενοι πλουσιοι κληρονομοι, video gamers, social media attention whores, αλκοολικοι, πρεζακια, εικονικα ευτυχισμενες οικογενειες, θανατος, κτλ κτλ. Οι ανθρωποι ειναι ασυνειδητα σκλαβοι και γραναζια ενος ευρυτερου συστηματος που ονομαζεται κοινωνια.

Κοινωνια ειναι ενα συνονθυλευμα πολλων διαφορετικων οντοτητων τοσο απτων οσο και μη-απτων. Ιδεολογιες, στερεοτυπα, αθροισμα πολλων ανθρωπων που συμβιωνουν αλλοτε αρμονικα και αλλοτε οχι σε ενα ατυπα θεσμοθετημενο πλαισιο που γαλουχει τις παρουσες και επομενες γενεες κατα βαση με εναν τροπο που δεν διακινδυνευει τη συνεχιση της υπαρξης της. Με αλλα λογια με τροπο που κανει τους ανθρωπους υπακουα ρομποτακια που ονειρευονται ενα καλο σπιτι, ενα καλο αμαξι, μια καλη δουλεια και δυο παιδια (συνηθως ενα αγορι και ενα κοριτσι ωστε να τελειοποιεται η ζωικη συμμετρια). Η κοινωνια εξουσιασεται απο πολιτικους. Οι πολιτικοι οριζουν τους νομους (επισημους και αγραφους) που διεπουν την ζωη των σκλαβων. Κατα πλειοψηφια οι πολιτικοι ειναι διεφθαρμενα σκυλια που εφτασαν στην εξουσια με ανιερα μεσα και δολοπλοκιες και θα κανουν το παν για να την κρατησουν και να επωφεληθουν προσωπικα οσο το δυνατον περισσοτερο.

Ενιοτε οι πολιτικοι ενωνουν τις δυναμεις τους διεθνως και συναπτουν ενωσεις που επηρεαζουν τη ζωη των σκλαβων διεθνως με κοινο τροπο (Ε.Ε., ΝΑΤΟ, ASEAN κτλ). Αλλοτε κηρυσσουν πολεμο μεταξυ τους, συνηθως με αστεια προσχηματα, με αποτελεσμα το θανατο χιλιαδων σκλαβων.

Μετακοσμος: ο κοσμος στον οποιο τελειται η τεχνητη και στρατηγικη εξελιξη του ανθρωπου στον homo-robotus μεσα απο την αλογιστη χρηση high-end τεχνολογιας και μεσα απο τη συγκεντρωση εξουσιας απο εταιρειες-κολοσσους που πρακτικα μπορουν να εξαγορασουν οποιαδηποτε χωρα.

Πριν φτασουμε στο σημειο αυτο: τα τελευταια 10 χρονια, το διαδικτυο εχει διεισδυσει ραγδαια στις ζωες των ανθρωπων τοσο στις ανεπτυγμενες οσο και στις αναπτυσσομενες χωρες. Εκτος απο τους προσωπικους τους υπολογιστες οι σκλαβοι ειναι πλεον ικανοι να χρησιμοποιουν εξυπνα κινητα για την προσβαση στο διαδικτυο με ταχυτητες που παλιοτερα ηταν απλησιαστες ακομα και απο τους προσωπικους υπολογιστες του. Το διαδικτυο παρεχει στους σκλαβους τη δυνατοτητα να επικοινουν σε live χρονο με ανθρωπους ανα τον κοσμο, να ενημερωνονται για οτιδηποτε συμβαινει σε ολο τον κοσμο, να ακουνε μουσικη, να παιζουν παιχνιδια η/και εναν συνδυασμο ολων των παραπανω.
Η εκρηκτικη αναπτυξη του διαδικτυου υποβοηθησε με την σειρα του μια ψηφιακη επανασταση. Machine learning, Artificial intelligence (AI), robotics, biomedicine κτλ. εχουν δημιουργησει ενα κυμα ψηφιακης αναρχιας που προς το παρον παραμενει ατιθασο.

Η ραγδαια αναπυξη του διαδικτυου εδωσε στους ανθρωπους τη δυνατοτητα να καταγραφουν ζωντανα με εικονα και ηχο και να μοιραζονται ακαριαια στιγμες χαρας, ηδονης και ξεγνοιασιας αλλα ταυτοχρονα τους εκανε ικανους να διοχετευουν στιγμιαια στον λαβυρινθο του διαδικτυου πολεμικες πραξεις, εγκληματα και συναφεις πραξεις που μεχρι πριν λιγα χρονια εμεναν θαμμενες στις μνημες μονο οσων τις ειδαν ζωντανα.

Η ενημερωση αυτη των σκλαβων θορυβησε πολλους πολιτικους και κυβερνησεις – ετσι πολλες κυνερνησεις περιορισαν στους σκλαβους τους την (μερικη/ολικη) προσβαση στο διαδικτυο και σε ιστοσελιδες διαμοιρασμου εικονας και ηχου.

Πο προηγμενες κυβερνησεις εκαναν κατι πιο εξυπνο. Διευκολυναν και προωθησαν την αναπτυξη τεχνολογικων εταιρειων οι οποιες σταδιακα αρχισαν να γινονται μαυρες τρυπες απορροφησης και εξαγορας οποιαδηποτε μικρης τεχνολογικης εταιρειας. Με αυτο τον τροπο περιπου 5-10 εταιρειες αυτη τη στιγμη στον μετακοσμο κατεχουν τεχνογνωσια που τους παρεχει τη δυνατοτητα να κατασκευαζουν και να προσφερουν στους ανθρωπους εργαλεια χειραγωγησης και απασχολησης που τους κρατανε απασχολημενους σε εναν αποπολιτικοποιημενο μικροκοσμο (Virtual reality glasses, interactive social media, Android/Ios apps, self-driving cars,hovercrafts και πολλα αλλα που ερχονται) και μειωνουν την πιθανοτητα κοινωνικης αποκλισης των σκλαβων. Τουτο το κειμενο, το ιδιο αποτελει εξαιρεση του κανονα καθως πραγματευεται την ιδια του την υπαρξη στο blogspot που ανηκει στηο υπερεθνος που ονομαζεται Google.

Εκτος απο την τρομακτικη τεxνογνωσια, οι εταιρεις αυτες εχουν συγκεντρωσει αποθεματικο μεγαλυτερο απο το ΑΕΠ πολλων χωρων που τους παρεχει την εξουσια να πιεζουν χωρες για ευνοικες (φορολογικες και πρακτικες) ρυθμισεις που τις επιτρεπει να γιγαντωνονται ακομα ευκολοτερα και γρηγοροτερα.

Φυσικα, δεν ειναι μονο οι τεχνολογικες εταιρειες που γιγαντωθηκαν αλλα και αλλες εταιρειες απο αλλους τομεις (ναυτιλια, εμποριο κτλ).

Οι πολιτικοι πλεον εξουσιαζονται απο πολυεθνικες οι οποιες προωθουν τα συμφεροντα τους μεσω χρηματοδοτησης πολιτικων. Σε καποιες χωρες αυτο γινεται ηδη απροκαλυπτα (πχ ΗΠΑ). Οι πολιτικοι επεσαν στην παγιδα της μαυρης τρυπας της εξουσιας. Στην προσπαθεια τους να κρατησουν τους σκλαβους ελεγχομενους εγιναν οι ιδιοι ελεγχομενοι απο πολυεθνικες-κολοσσους.

Ο μετακοσμος εξουσιαζεται πλεον σταδιακα απο πολυεθνικες εταιρειες, οι περισσοτερες απο τις οποιες οχι απλα δεν ειναι μισητες αλλα εχουν δημιουργησει ενα προφιλ προσφιλες που κανει τους σκλαβους να σκοτωνονται να εργαστουν για αυτες (Apple, Google, Deloitte, PwC, Coca Cola, Rolls Royce κτλ).

Extro