||| ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΣΜΟ |||


ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ : στο αριστερό μέρος υπάρχουν αρχειοθετημένα σε θεματικές ενότητες τα παλιότερα κείμενα(με χρονολογική σειρά).Επίσης οι προσθήκες,οι εμπνεύσεις και τα καινούργια κείμενα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μιας άναρχης,παντελώς αποσπασματικής και άτακτης δημιουργικής διαδικασίας. Όλα αυτά συνεπάγονται την,χρονικά ασύμβατη με κάθε λογικό προσδιορισμό,δημοσίευση καινούργιων κειμένων σε ότι έχει να κάνει με το παρελθόν,το παρόν και το μέλλον.Αυτά.




Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Β. Μποτζατζής - Μια Ιστορία Καταστολής (μία από τις πολλές)

Το σχόλιο : Αναμφισβήτητα , το τελευταίο διάστημα ο κρατικός κατασταλτικός μηχανισμός προσπαθώντας να καταστείλει τα κοινωνικά κινήματα και τους σκεπτόμενους πολίτες χρησιμοποιεί μέσα , που αν μη τι άλλο παραπέμπουν σε μελανές σελίδες της πρόσφατης ιστορίας (μας): προληπτικές συλλήψεις , ξυλοδαρμοί και βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ (και όχι μόνο - ποιος ξεχνάει τον ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή ; ) , απρόκλητη βία στις πορείες , σύμπραξη με φασιστοειδή , αποποίηση κάθε ευθύνης , παρουσιάση των αντι-εξουσιαστών ως τρομοκρατικά στοιχεία , σύμπλευση με τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης είναι κάποιες "πολιτικές καταστολής" που τείνουν να γίνουν πάγιες . Το παράδειγμα του προφυλακισμένου Βαγγέλη Μποτζατζή δείχνει με τρόπο σαφή το πως το κράτος έχει αποφασίσει να μεταχειρίζεται όσους σκέφτονται και πράττουν αντίστοιχα . Όμως , κάτι που ποτέ δεν έλεγαν να νοήσουν οι κυβερνήσεις που επέλεγαν κατασταλτικές πολιτικές(και η δική μας δεν είναι εξαίρεση) είναι ότι αυτή η στάση δυναμώνει το πάθος για κριτική σκέψη και δράση ενάντια στο κράτος κα ότι είναι καταπιεστικό για την δημιουργία μιας ελεύθερης και καλύτερης κοινωνίας .

Ακολουθεί το χρονικό της υπόθεσης του Βαγγέλη Μποτζατζή :

  • Τα ξημερώματα της 26ης Νοεμβρίου προσάγεται στα κεντρικά της ασφάλειας Θεσ/νίκης ο αναρχικός Β.Μ. σε καθεστώς απαγωγής ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας ασφαλίτες υπό τη συνοδεία ΜΑΤ εισβάλλουν σε χώρους εργασίας και καφενεία και προσάγουν ακόμη 4 άτομα. Άμεσα, στη ΓΑΔΘ συγκεντρώνονται αλληλέγγυοι/ες και έπειτα από πολύωρη κράτηση οι 4, πλην του Β. Μποτζατζή, αφήνονται ελεύθεροι.
  • Την επόμενη μέρα η περιοχή της Άνω Πόλης μοιάζει με κατεχόμενη πόλη με μπάτσους σπάζοντας πόρτες να εισβάλουν σε σπίτια και να κάνουν ελέγχους προσπαθώντας να εδραιώσουν την αστυνομοκρατία και τον απόλυτο κοινωνικό εκφοβισμό. Προσάγεται ακόμη 1 άτομο, η οποία αφήνεται ελεύθερη μετά από αρκετές ώρες ενώ η κράτηση του Β. Μποτζατζή συνεχίζεται και στη συνέχεια προφυλακίζεται. Κατηγορίες για την ίδια υπόθεση αποδίδονται και σε άλλους 3 αναρχικούς.
  • Τα ΜΜΕ αναλαμβάνοντας χρέη πολιτικού εκπροσώπου της ΓΑΔΘ αλλά και σε ρόλο ανερυθρίαστου ρουφιάνου συμπληρώνουν το σκηνικό με την ποινικοποίηση, επικήρυξη και στοχοποίηση του αναρχικού πολιτικού χώρου.Πιο συγκεκριμένα την Παρασκεvή 30 Νοέμβρη δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα "Μακεδονία" φωτογραφίες των τριών διωκώμενων (μαζί με τον προφυλακισμένο αναρχικό Β.Μ.) παιδιών για υποθέσεις εμπρησμών. Κάτω από τις φωτογραφίες υπήρχε κείμενο που έγραψε ο δημοσιογράφος Κώστας Κουμαράκος μαζί με την υπογραφή του , ο οποίος δεν ρωτήθηκε από την διεύθυνση της εφημερίδας για την ανάρτηση των φωτογραφιών και παραιτήθηκε για λόγους αξιοπρέπειας .
  • Ο Βαγγέλης Μποτζατζής παραμένει προφυλακισμένος στις Δικαστικές φυλακές Κομοτηνής ενώ οι 3 αναρχικοί στους οποίους αποδίδονται ευθύνες "καταζητούνται" .
Φωτογραφία από την Πορεία Αλληλεγγύης(Θεσσαλονίκη , 22/2) στον προφυλακισμένο Β. Μποτζατζή και στους 3 αναρχικούς συντρόφους που καταζητούνται και διώκονται για την ίδια υπόθεση.


Ακολουθεί ένα γράμμα του Β.Μποτζατζή από τις φυλακές Κομοτηνής.

" Βρίσκομαι ήδη σχεδόν 2 μήνες φυλακισμένος στα κάτεργα της δημοκρατίας. Στις φυλακές ομοίωμα της κοινωνίας φυλακής. Προφυλακισμένος με ένα κατασκευασμένο κατηγορητήριο, που βασίζεται στη μαρτυρία ενός σεκιουριτά (που ισχυρίζεται ότι είδε τις πινακίδες του αυτοκινήτου μου) και στον κατάφωρο και απάνθρωπο εκβιασμό της συντρόφου μου, την οποία η ασφάλεια , μετά από πολύωρη κράτηση και εκφοβισμό, ανάγκασε να υπογράψει μια εξ’ ολοκλήρου κατασκευασμένη κατάθεση. Αυτή την κατάθεση, η ίδια η σύντροφός μου, μετά από λίγες μέρες, την κατήγγειλε και την αναίρεσε στον ανακριτή ως προιόν εκβιασμού. Προφυλακισμένος βάσει του τρομονόμου, ενός νόμου, που ως μόνο σκοπό έχει να απονοηματοδοτήσει πράξεις και πρακτικές αντίστασης, συμβολικές ενέργειες, ώστε να τις παρουσιάσει ως απειλή για την κοινωνία, αποκρύπτοντας παράλληλα ότι τρομοκράτες είναι αυτοί που θεσπίζουν τέτοιους νόμους. Σ’ αυτά τα πλαίσια εκδίδονται εντάλματα για άλλους 3 συντρόφους οι οποίοι αναζητούνται από την αστυνομία.

Τίποτα δεν είναι πρωτόγνωρο ή πρωτοφανές για όποιον έχει τα μάτια του ανοιχτά και δεν διακατέχεται από αυταπάτες. Δικαστές, εισαγγελείς και ανακριτές προφυλακίζουν για κάθε υπόθεση που φτάνει στα χέρια τους και μοιράζουν ισόβιες για να αποκρύψουν τη συμμετοχή τους σε παραδικαστικά κυκλώματα, που χρησιμοποιούν τη 18μηνη προφυλάκιση ως ποινή για υποθέσεις που ξέρουν ότι θα αθωωθούν στο ακροατήριο, ακολουθώντας τις προσταγές των εκάστοτε αφεντικών τους. Αστυνομικοί που εξευτελίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια στα αστυνομικά κρατητήρια, που πυροβολούν εν ψυχρώ άοπλους μετανάστες στα σύνορα, που πυροβολούν στο κεφάλι για να «σώσουν» ασφαλισμένα χρήματα, που «αυτοκτονούν» κρατούμενους, που ψεκάζουν με χημικά όσους αποφασίζουν να εναντιωθούν στη βούληση των κυρίαρχων. ΜΜΕ και δημοσιογράφοι, υπάλληλοι κομμάτων, υπουργών, βουλευτών και εφοπλιστών, παρουσιάζουν μια αντικειμενικότητα που δεν είναι παρά το συμφέρον των αφεντικών τους. Εντολοδόχοι που δεν διστάζουν να ξεπουληθούν με αντάλλαγμα τα λεφτά και την εργασιακή τους ανέλιξη. Και πλάι σε όλο αυτό το συρφετό των θεσμικών, ένας διάχυτος κοινωνικός χαφιεδισμός. Φορτηγατζήδες, καταστηματάρχες και φρουροί, καθημερινοί χαφιέδες, υπερασπιστές του «τίμιου ιδρώτα» των τραπεζών, σεκιουριτάδες και ένστολοι, παντού επιτήρηση και κοινωνικός έλεγχος. Απέναντι στη βουβαμάρα και την υποταγή που επιβάλλει αυτό το καθολικό πλέγμα εξουσίας, στέκονται αυτοί και αυτές, που με καθαρό βλέμμα και με αποφασισμένα βήματα, βαδίζουν στους δρόμους της εξέγερσης. Είτε μέσα από τα κάτεργα της κοινωνίας, είτε μέσα από την κοινωνία κάτεργο, ο αγώνας συνεχίζεται...

ΛΕΥΤΕΡΙΑ
στους αναρχικούς Γιάννη Δημητράκη, Γιώργο Βούτση- Βογιατζή, Μάριο Τσουραπά, Χρυσόστομο Κοντορεβυθάκη, Νίκο Κουνταρδά. ΛΕΥΤΕΡΙΑ στον αγωνιστή Βαγγέλη Πάλλη Αλληλεγγύη στους 3 διωκόμενους συντρόφους ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ
Βαγγέλης Μποτζατζής,
Δικαστικές φυλακές Κομοτηνής 24/1/2008"


Δεν υπάρχουν σχόλια: