||| ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΣΜΟ |||


ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ : στο αριστερό μέρος υπάρχουν αρχειοθετημένα σε θεματικές ενότητες τα παλιότερα κείμενα(με χρονολογική σειρά).Επίσης οι προσθήκες,οι εμπνεύσεις και τα καινούργια κείμενα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μιας άναρχης,παντελώς αποσπασματικής και άτακτης δημιουργικής διαδικασίας. Όλα αυτά συνεπάγονται την,χρονικά ασύμβατη με κάθε λογικό προσδιορισμό,δημοσίευση καινούργιων κειμένων σε ότι έχει να κάνει με το παρελθόν,το παρόν και το μέλλον.Αυτά.




Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Ν.Δ. και Συνασπισμός

Το σχόλιο : μιας που τώρα τελευταία ο Σύρριζα είναι στην επικαιρότητα λόγω της (φαινομενικής) ανόδου του , όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις , θεώρησα αντίστοιχα επίκαιρη την προκύρηξη της επαναστατικής οργάνωσης 17Ν για την συνεργασία ΝΔ-Συνασπισμού με πρωθυπουργό τον Τζανετάκη . Η παράθεση της προκύρηξης αυτής δεν αποτελεί αυτή καθεαυτή αρνητικό(προφανώς ούτε και θετικό) σχόλιο για τον Σύρριζα , απλά γενικά πιστεύω πως είναι γόνιμο να ανακαλούμε κάποιες στιγμές σημαντικές την κατάλληλη στιγμή. Και εκείνη η περίοδος ήταν αρνητικά σημαντική για τον Συνασπισμό .

Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Αθήνα 3-7-89

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Η κυβέρνηση ΝΔ-Συνασπισμου με πρωθυπουργό τον Τζανετάκη, δεν είναι κυβέρνηση ενός ανεξάρτητου δήθεν πολιτικού της Δεξιάς, αλλά κυβέρνηση υπό τον Μητσοτάκη αφού ο Τζανετάκης δεν έχει καμία ανεξάρτητη πολιτική οντότητα και είναι απλά αχυράνθρωπος του Μητσοτάκη. Η επιλογή του επιχειρεί να συσκοτίσει το γεγονός ότι ο Συνασπισμός υποστηρίζει μια κυβέρνηση της οποίας το πραγματικό κέντρο εξουσίας είναι ο Μητσοτάκης και η ηγετική του ομάδα.

Η στήριξη και συμμετοχή του Συνασπισμού σε μια κυβέρνηση ΝΔ με πραγματικό κέντρο εξουσίας το Μητσοτάκη, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πολιτικές απάτες σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού μας. Οι 850.000 ψήφοι που δόθηκαν δήθεν για την κάθαρση και υπέρ του α ή β τύπου σοσιαλισμού, υποκλέπτονται.για να στηρίζουν, από την πίσω πόρτα, μια κυβέρνηση των απατεώνων της Ν.Δ. που βαρύνονται για σκάνδαλα και απάτες εξίσου αν όχι βαρύτερα απ' αυτό του Κοσκωτά, όπως αυτό των προβληματικών, όπου μια χούφτα πολιτικών της ΝΔ και καπιταλιστών έκλεψαν ένα τρισεκατομμύριο σε σημερινές δραχμές από τη χώρα. Ούτε ένας απ' τους ψηφοφόρους της βάσης του Συνασπισμού δεν πιστεύει ότι μπορεί να κάνει «κάθαρση» και η βάφτιση αυτής της κυβέρνησης σε κυβέρνηση «κάθαρσης» αποτελεί μέρος του όλου εμπαιγμού και της εξαπάτησης των ψηφοφόρων.

Συνάμα η στήριξη και συμμετοχή του Συνασπισμού στην κυβέρνηση ΝΔ αποτελεί ένα παγκόσμιο μνημείο πολιτικού αμοραλισμού, μακιαβελισμού, αντιδημοκρατικότητας, πρωτοφανείς όχι μόνο για τη χώρα αλλά για όλη την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο. Γιατί μπορεί βέβαια και σε άλλες χώρες οι κομμουνιστές να υποστήριξαν δεξιά ή άλλα κόμματα, αλλά είχαν την εντιμότητα και το θάρρος να το δηλώσουν προεκλογικά, να δεσμευθούν μπροστά στους ψηφοφόρους που γνώριζαν ότι ψηφίζοντας ΚΚ ψηφίζουν υπέρ της συνεργασίας με τη δεξιά ή με το τάδε κόμμα. Ενώ εδώ οι ηγεσίες του Συνασπισμού δήλωναν ότι αποκλείεται να συνεργαστούν είτε άμεσα είτε έμμεσα με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Με την πολιτική λοιπόν αυτή απάτη, ο Συνασπισμός εισέρχεται ορμητικά στο κλαμπ των απατεώνων πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και καθίσταται τελείως αφερέγγυος και αναξιόπιστος. Κανένας πια δεν πιστεύει ότι οι υπουργοί του θα κάνουν «κάθαρση».

Η 17Ν δεν εκπλήσσεται γι' αυτή τη συμπεριφορά της ηγεσίας του Συνασπισμού αφού εδώ και χρόνια προειδοποιεί το λαό για το ήθος και το ύφος αυτών των ανθρώπων, που πιπιλίζουν νυχθημερόν αυτές τις λέξεις, για να κρύψουν ακριβώς την απουσία τους. Η 17Ν υπήρξε ο μόνος πολιτικός χώρος που πρόβλεψε ρητά τη χυδαία και ξετσίπωτη εξαπάτηση των αριστερών ψηφοφόρων απ την ηγεσία του Συνασπισμού. Στις δύο τελευταίες προκηρύξεις της 17ης και 30ης Μάη, γράφαμε επί λέξει: «Στην ουσία οι δυνατότητες πούχει ο Συνασπισμός είναι δύο. Ή θα συνεργαστεί και θα στηρίξει τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, και έτσι η ψήφος στο Συνασπισμό δεν είναι υπέρ της κάθαρσης αλλά θα πάει έμμεσα κι απ' την πίσω πόρτα να στηρίξει είτε τους απατεώνες της ΝΔ είτε τους απατεώνες του ΠΑΣΟΚ».

Με τη στήριξη και συμμετοχή τέλος, οι 850.000 ψήφοι που υποκλέπτονται δίνονται εν λευκώ στο θύτη, τη ΝΔ, για να επιχειρηθεί ο εξαγνισμός των απατεώνων πολιτικών της, μέσω της στήριξης από το θύμα της, την εργατική τάξη. Πρόκειται δηλαδή για άνευ όρων παράδοση της εργατικής τάξης στην άρχουσα λούμπεν μεγαλοαστική τάξη των Σκαλιστήρηδων, Στράτων, Τσάτσων, Κιοσέογλου και σία, για πλήρες ξεπούλημα του εργατικού κινήματος.

Καταγγέλουμε με την πιο μεγάλη δύναμη τις ηγεσίες Φλωράκη-Κύρκου σαν υπεύθυνες γι' αυτή την πρωτοφανή πολιτική απάτη σε βάρος των ψηφοφόρων της αριστεράς, γι' αυτήν τη σταλινικού τύπου ποδηγέτηση τους, γι' αυτό το νέο ξεπούλημα της εργατικής τάξης.

Τις καταγγέλλουμε μπροστά στην ιστορία του εργατικού κινήματος ότι δεν σεβάστηκαν τους πολύχρονους σκληρούς ηρωικούς αγώνες, ότι δεν σεβάστηκαν το όνομα αυτών που αγωνίστηκαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν. Δεν σεβάστηκαν ούτε και το αίμα του Μπελογιάννη, του Πλουμπίδη και των χιλιάδων εκτελεσθέντων. Δεν σεβάστηκαν αυτούς που έπεσαν για το Σοσιαλισμό και όχι για να στηρίξουν ποτέ τους διάφορους Τσάτσους.

Καλούμε τους αγωνιστές, κομμουνιστές της βάσης του ΚΚΕ, τους νεολαίους της ΚΝΕ να προβληματιστούν απ' αυτήν την απατη-ξεπούλημα και να συνειδητοποιήσουν ότι όπως διδάσκει η διαλεκτική, οι κοινωνίες, τα κόμματα, τα πρόσωπα μέσα σε ορισμένες συνθήκες, εξελίσσονται, μεταβάλονται, αλλάζουν και μερικές φορές καταλήγουν στο αντίθετο απ' αυτό που ήταν. Ο Φλωράκης και ο Κύρκος κάποτε, στις δεκαετίες 40-50, ήταν αγνοί αγωνιστές, στην υπηρεσία της εργατικής τάξης. Για το Φλωράκη των δεκαετιών 40 και 50 έχουμε το μεγαλύτερο σεβασμό και του βγάζουμε το καπέλο. Σήμερα όμως οι ηγεσίες του ΚΚΕ και της ΕΑΡ είναι το δεκανίκι του ελληνικού λούμπεν καπιταλισμού και τόσο ο Φλωράκης όσο και ο Κύρκος εξυπηρετούν τα συμφέροντα της κομματικής γραφειοκρατίας και όχι της εργατικής τάξης, με την οποία βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση.

Για το σημερινό λοιπόν Φλωράκη έχουμε τη μεγαλύτερη περιφρόνηση για τη κατάντια του. Κι αυτό το παρόν είναι που μετράει κι όχι το παρελθόν.

Όσο για την ΕΑΡ τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Πρόκειται για ένα ιδιότυπο κόμμα στελεχών χωρίς βάση που ενώ έχει δεξιές φιλελεύθερες (όχι με την έννοια του νεοφιλελευθερισμού) αστικές θέσεις κι επομένως δεν έχει κανένα πρόβλημα για συνεργασία με τη δεξιά του Μητσοτάκη, αυτές οι δεξιές θέσεις συμβαδίζουν με έντονη σταλινική μεθοδολογία, λόγω των καταβολών της ηγεσίας του. Ένα τέτιο ρεσιτάλ σταλινικής ποδηγέτησης των αριστερών ψηφοφόρων της βάσης, έδωσε ο Κύρκος όλες αυτές τις ημέρες. Άλλωστε δεν πάει καιρός που αυτοί οι ηγέτες μας παρουσίαζαν σαν μοντέλο ανεξάρτητου σοσιαλισμού το στυγνό καθεστώς του Τσαουσέσκου. Όπως ακριβώς το ΠΑΣΟΚ και ο Παπανδρέου γελοιοποίησαν και δυσφήμισαν την έννοια του Σοσιαλισμου, έτσι και ο Κύρκος και η ΕΑΡ γελοιοποίησαν και δυσφήμισαν τις έννοιες της δημοκρατίας με την εξαπάτηση 850.000 ψηφοφόρων της αριστεράς, αλλά και τις έννοιες των εσωκομματικών δημοκρατικών διαδικασιών και της άμεσης δημοκρατίας, με το δήθεν Διαρκές Συνέδριό τους, που συνήλθε με 700 μέλη και αποφάσισε σε μερικές ώρες (!!!) για «ζητήματα στρατηγικής φύσης του κινήματος». Μόνο πατριάρχες του σταλινισμού θα μπορούσαν να πετύχουν τέτιο άθλο.

Καλούμε λοιπόν τα μέλη της βάσης του ΚΚΕ, της ΚΝΕ ν' αποχωρήσουν απ' το ΚΚΕ δεκανίκι του καπιταλισμού και ν αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στη βάση για τη μορφοποίηση και δημιουργία μιας άλλης αριστεράς αγώνα. Καλούμε όλους τους αριστερούς ενταγμένους ή ανένταχτους ν' αναλάβουν παρόμοιες πρωτοβουλίες. Αυτό δεν είναι ρητορικό σχήμα από μέρους μας, αλλά το πρωταρχικό καθήκον σήμερα όλων των αριστερών. Γιατί υπάρχει άμεσος κίνδυνος πια, μετά την απάτη-ξεπούλημα του Συνασπισμού, λόγω απουσίας άλλου φερέγγυου φορέα της αριστεράς, το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου της αριστεράς, που θα εγκαταλείψει το Συνασπισμό, να στραφεί προς το ΠΑΣΟΚ κι αντί για τη διάλυση του να το δούμε να απορροφάει αυτόν τον κόσμο και να ξαναπροβάλλει απειλητικό.

Η δημιουργία λοιπόν ενός φερέγγυου δυναμικού φορέα μιας άλλης αριστεράς μετά τη χρεωκοπία-απάτη-ξεπούλημα του Συνασπισμου, είναι το κύριο καθήκον όλων των αριστερών σήμερα.

Αθήνα 3-7-89
Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια: