||| ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΣΜΟ |||


ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ : στο αριστερό μέρος υπάρχουν αρχειοθετημένα σε θεματικές ενότητες τα παλιότερα κείμενα(με χρονολογική σειρά).Επίσης οι προσθήκες,οι εμπνεύσεις και τα καινούργια κείμενα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μιας άναρχης,παντελώς αποσπασματικής και άτακτης δημιουργικής διαδικασίας. Όλα αυτά συνεπάγονται την,χρονικά ασύμβατη με κάθε λογικό προσδιορισμό,δημοσίευση καινούργιων κειμένων σε ότι έχει να κάνει με το παρελθόν,το παρόν και το μέλλον.Αυτά.




Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

Άναρχα δομημένες σκέψεις για τα Μαθηματικά και τη Ζωή , Part I

Ø Η Ζωή είναι ένας μεγάλος κύκλος , του οποίου η περίμετρος αποτελείται από άπειρα σημεία-στιγμές και άλλες τόσες εικόνες.

Ø Κάθε διάμετρός του συνιστά την οδό που ενώνει την δράση και την αντίδραση μιας πεπερασμένης χρονικής στιγμής.

Ø «Ένα δειλινό στο Αιγαίο περιλαμβάνει τη χαρά και τη λύπη σε τόσο ίσες δόσεις που στο τέλος δεν μένει παρά η αλήθεια» Οδ. Ελύτης



Αυτά τα παιχνίδια με τις λέξεις δεν είναι τίποτα περισσότερο από απλά δείγματα του πως μπορεί κάποιος με τη δύναμη των λέξεων να συνδέσει τα Μαθηματικά με κάποιες «σταθερές» της Ζωής . Όμως,δυστυχώς ή ευτυχώς (για μένα ευτυχώς) , τα Μαθηματικά είναι, ούτως ή άλλως, άμεσα συνδεδεμένα με αυτό που αποκαλούμε Ζωή .

Από αρχαιοτάτων χρόνων φιλόσοφοι αρχικά και έπειτα οι πρώτοι μαθηματικοί,φυσικοί και αστρονόμοι ασχολήθηκαν με την επιστήμη των αριθμών και τον τρόπο που επηρεάζουν την καθημερινότητα. Τέθηκαν έτσι σιγά σιγά οι βάσεις,πάνω στις οποίες θα χτιζόταν,σε διάστημα πολλών αιώνων φυσικά, το μαθηματικό οικοδόμημα . Ένα οικοδόμημα με θεμέλια την Γεωμετρία, την Μαθηματική Ανάλυση, την Άλγεβρα, τα Εφαρμοσμένα, τα Διακριτά Μαθηματικά και με όλο και περισσότερες προεκτάσεις όπως την Κοσμολογία, το Χάος και συναφείς αλληλοσυνδεόμενους κλάδους όπως η Αστρονομία, η Φυσική, η Βιολογία, η Γενετική κτλ .


Υπάρχουν πολλά παραδείγματα , για την ακρίβεια χαοτικά πολλά , του πως τα Μαθηματικά επηρεάζουν τη Ζωή και το αντίστροφο . Άλλωστε σε κάθε σχέση πάθους(sic) συμμετέχουν και αλληλεπιδρούν δύο πρόσωπά ,ίσως και παραπάνω - πάντως όχι ένα .Αρκεί να αναφέρουμε μερικά από αυτά .



Ο άνθρωπος από πολύ παλιά λειτουργούσε σκεπτόμενος μαθηματικά, παρόλο που πιθανότατα δεν το έκανε συνειδητά. Από πολύ παλιά σε πρωτόγονες κοινωνίες οι άνθρωποι πραγματοποιούσαν σχέσεις αλγεβρικών ομάδων στους κανόνες που ρύθμιζαν την επιμειξία τους. Αντίστοιχα τα ζώα, έστω κι αν δεν έχουν συνείδηση ότι το κάνουν, «επιλύουν» προβλήματα διαφορικού λογισμού. Η καμπύλη καταδίωξης ενός λαγού από έναν σκύλο ελαχιστοποιεί το χρόνο στον οποίο ο σκύλος θα φτάσει το λαγό. Αν ο λαγός αποβλέπει να φτάσει κάπου , ο σκύλος θα κάνει μια καμπύλη η οποία ελαχιστοποιεί το χρόνο στον οποίο θα τον προλάβει, άρα ο σκύλος εδώ λύνει μια διαφορική εξίσωση .

Έπειτα , η μουσική αποτελεί την καταγωγή της θεωρίας της προσθετικής σύνθεσης . Στην εποχή του Πυθαγόρα έγινε η πρώτη συστηματική αλλά συγχρόνως και καθοριστική προσπάθεια υπαγωγής του φαινομένου της μουσικής σε Μαθηματικές σχέσεις.

Δύο βασικά ερωτήματα απασχολούν τους Πυθαγόρειους: α) Πότε δύο ήχοι (νότες) συνηχούν αρμονικά, β) Ποια είναι η βαθύτερη αιτία αυτής της αρμονικής συνήχησης. Ήδη είχε τεθεί ρητά το πρόβλημα της αρμονίας. Στο πρώτο ερώτημα η απάντηση φαίνεται να προέρχεται μέσα από την παρατήρηση και το πείραμα, τις δύο βασικές δηλαδή επιστημονικές δραστηριότητες, οι οποίες οδηγούν στη διατύπωση του πρώτου νόμου στον οποίο υπακούει η αρμονία. "Όταν δύο χορδές έχουν μήκη ανάλογα με δύο από τους αριθμούς 1, 2, 3, 4, τότε συνηχούν αρμονικά". Έτσι κατασκευάζεται η περίφημη Πυθαγόρεια κλίμακα η οποία χρησιμοποιήθηκε για πολλούς αιώνες σαν φυσική κλίμακα μουσικής σύνθεσης. Ο δεύτερος νόμος είναι αρκετά πιο περίπλοκος και δεν αξίζει να αναφερθεί .

Ακόμα , όπως αναφέρει ο Ιάννης Ξενάκης σε συνέντευξή του στο Musique en CreationContrechamps , οι μουσικοί πραγματοποίησαν ανακαλύψεις που έχουν θέση στην πρωτοπορία των Μαθηματικών , χωρίς όμως να το γνωρίζουν . Για παράδειγμα : οι τέσσερις μορφές μιας μελωδίας σχηματίζουν ομάδα ισομορφικών μετασχηματισμών , δηλαδή ίση με τη γεωμετρική ομάδα του ορθογωνίου . Υπάρχει κάποια συγγένεια ανάμεσα σ’αυτό τον τύπο γεωμετρικής σκέψης στη μουσική και τη συνδυαστική των συμμετριών που υπάρχει στον κόσμο που μας περιβάλλει, η οποία φτάνει έως τον κβαντικό χώρο .

Υπάρχουν αναρίθμητα παραδείγματα ακόμα , στην φιλοσοφία και σε τόσους άλλους τομείς . Αλλά με μια αναζήτηση στο γκούκλε(sic) βρίσκει κανείς πολλές πληροφορίες .Βασικά , όμως , ποιος τα γαμάει όλα αυτά ;




Έχει σημασία το θεώρημα της μη πληρότητας του Κουρτ Γκέντελ για έναν μετανάστη που προσπαθεί να βγάλει άδεια παραμονής ή για έναν αλκοολικό ή έναν ναρκομανή που προσπαθεί να απεξαρτητοποιηθεί ; Ή πόση σημασία μπορεί να έχει για έναν καρκινοπαθή η απόδειξη του θεωρήματος του Fermat πριν από περίπου 10 χρόνια μετά από παραπάνω από 3 αιώνες προσπαθειών ;

Γενικά τα μαθηματικά(και οι άλλες επιστήμες) έχουν επίδραση στους ανθρώπους μόνο όταν εμπλέκονται με άμεσο τρόπο στην καθημερινότητα τους . Αυτό είναι απόλυτα λογικό και κατανοητό .

Το θέμα είναι κατά πόσο η μαθηματική γνώση και η περιεχόμενη ομορφιά της θα μπορούσε να γίνει προσιτή στο ευρύ κοινό(πέρα από τα εκλαϊκευμένα βιβλία) ή αν υπάρχει λόγος να γίνει αυτό …

Αυτά για αρχή . Το θέμα μαθηματικά-καθημερινότητα-ζωή είναι αρκετά ευρύ και ενδιαφέρον και περιμένω σχόλια για την πραγματοποίηση μιας πολυσυλλεκτικής συζήτησης .

Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Μια εικαστική πρόταση μιας εναλλακτικής "Ιθάκης" . Αν και περιέχει σαφή στοιχεία ντετερμινισμού και αιτιοκρατίας (βλέπε πλαίσιο και συμμετρία στο κέντρο) , εντούτοις νομίζω ότι οπτικά για να φτάσει κάποιος στο κέντρο συλλέγει ποικίλλα στοιχεία που μάλλον τείνουν σε χαοτικές και μη στοιχειοθετήσιμες οπτικές καταστάσεις . "Κλικάροντας" πάνω στην εικόνα μπορείτε να την δείτε στο πραγματικό της μέγεθος και στην πραγματική της διάσταση.





Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Σκόρπιες σκέψεις περί των επαναστατών του κώλου(και όχι μόνο) , Part I

Επανάσταση : 1. δυναμική λαϊκή εξέγερση κατά της εξουσίας , που αποβλέπει στην ανατροπή του πολιτικού ή κοινωνικού καθεστώτος ή την απελευθέρωση από ξένο κατακτητή . 2. απότομη και ριζική αλλαγή των καθιερωμένων , που επιφέρουν αλλαγές σε έναν τομέα(βιομηχανικό,αγροτικό κτλ) 3 . ριζική μεταβολή των αρχών τομέα,επιστήμης ή τέχνης . 4. η έντονη αντίδραση κάποιου σε ότι θεωρεί καταπιεστικό . [ Γ. Μπαμπινιώτης , Κέντρο Λεξικολογίας ]


Στην εποχή μας γίνεται πολλή κουβέντα για το τι είναι επανάσταση και τι επαναστάτης . Αλλά τώρα που το ξανασκέφτομαι φαντάζομαι ότι εξαπανέκαθεν(sic) υπήρχε αυτό το ερώτημα , αλλά ίσως, σήμερα να είναι πιο επίκαιρο εξαιτίας των πολλών ερεθισμάτων , της υπερ-/παρα πληροφόρησης και της πληθώρας τρόπων και τεχνασμάτων για να βαφτίσει κάποιος κάτι ως επανάσταση ή για να αυτοαποκαλεστεί επαναστάτης . Ακούμε συχνά διαφημίσεις του τύπου «η επανάσταση στην εμφύτευση μαλλιών» ή εικαστικά σχόλια περί «επαναστατικής τέχνης» κτλ . Ακόμα , πολλές φορές χρησιμοποιούνται εμπορικά,πολιτικά και όχι μόνο μορφές που παραπέμπουν σε «επαναστατικές καταστάσεις» (βλέπε Ernesto Guevara de la Serna – το Che ίσως είναι πολύ μικρό για αυτόν) με στόχο προφανώς τα αντίστοιχα οφέλη . Το θέμα όμως δεν είναι τόσο οι διαφημίσεις που κακώς χρησιμοποιούν τον όρο επανάσταση, άλλωστε τόσα τεχνάσματα χρησιμοποιούν για να μας επηρεάσουν , αυτό θα μας πειράξει ;


Το μελανό σημείο σήμερα είναι τα άτομα που αυτό-αποκαλούνται επαναστάτες .

Ø Το να συμμετάσχει κάποιος σε μια πορεία(και μόνο) ,

Ø Το να πετάξει μια μολότοφ(και μόνο) ,

Ø Το να τα σπάσει σε ένα πάρτυ των ΕΑΑΚ(βλέπε πάρτυ Ιατρικής),

Ø Το να το παίζει μάγκας με τα λεφτά του μπαμπά

Ø Το να φοράει σκισμένα τζινς , να αράζει στην Πλατεία(Εξάρχεια) και να πηγαίνει που κ που σε κάνα στέκι ,

Όλα αυτά δεν είναι επανάσταση .
Είναι lifestyle .


Προφανώς τίθεται το θέμα , ποιός ή τί είναι επαναστάτης ;

Πάντα πίστευα ότι η επανάσταση ξεκινάει από το μυαλό . Προφανώς δεν αρκεί μόνο η συνειδητοποίηση κάποιων πραγμάτων αλλά και η εφαρμογή μέρους ή όλων στην καθημερινή ζωή .

Ø Το να δεις ένα σχηματισμό από σύννεφα στον ουρανό και να το παρομοιάσεις με μια στιγμή από την ζωή σου ,

Ø Το να συνειδητοποιείς καθημερινά πόσα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα (αλλά δεν είναι) ,

Ø Το να ζεις με τρόπο που σε εκφράζει , δίχως σημαντικούς συμβιβασμούς και μικροαστικές αναγκαιότητες ,

Ø Το να αναρωτιέσαι σε βάθος ερωτήματα ,που επιφανειακά έχουν καθιερωθεί ως αυτονόητα και απαντημένα , όπως γιατί το νερό είναι διαφανές και γιατί το φως διαχέεται ,


Όλα αυτά είναι κάποια δείγματα επανάστασης της σκέψης.
Δείγματα του ότι ο νους έχει βρει έναν δρόμο πολύ μακριά από την αλλοτρίωση και την μαζικοποίηση .




Αυτά όμως όσον αφορά το μυαλό . Μετά ;

Αναμφισβήτητα με τις παρούσες συνθήκες νομίζω ότι οι μέθοδοι επανάστασης που δεν χρησιμοποιούν βία δεν έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα . Ωραίες οι ειρηνικές πορείες , οι ιδεολογικές ανακοινώσεις αλλά μέχρι ένα σημείο . Χαρακτηριστικό παράδειγμα(ένα από τα πολλά) η διεθνής κατακραυγή για τον πόλεμο στο Ιράκ , πριν γίνει αυτή . Τόσες πορείες σε όλο τον κόσμο , τόσες διαμαρτυρίες …αλλά μετά το τίποτα . Εντάξει , τί θα μπορούσε να κάνει ο μέσος άνθρωπος πέρα από τα διαμαρτυρηθεί μέσα από μια πορεία ; Να γκρεμίσει την αμερικανική πρεσβεία με τα χέρια του ; Προφανώς όχι . Απλά είναι ένα παράδειγμα του πόσο επιφανειακά επηρεάζονται οι κυβερνήσεις από τέτοιου είδους διαμαρτυρίες . Αντίθετα βλέπουμε , για να έρθουμε στα δικά μας , πόσο τρομοκρατημένη δείχνει η κυβέρνηση της ΝΔ με την άνοδο του αντι-εξουσιαστικού χώρου και τις αυξανόμενες «μικρής κλίμακας» επιθέσεις : ασταμάτητη καταστολή, προληπτικές συλλήψεις , σύμπραξη με παρακρατικούς μηχανισμούς και ακροδεξιά κατάλοιπα (βλέπε τις αυξανόμενες επιθέσεις σε στέκια και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους τον τελευταίο καιρό) , επιθυμία για λογοκρισία του Indymedia και άλλων ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης και αυτά ίσως να είναι μόνο η αρχή .

Νομίζω , πάντως , ότι γενικά για να είναι αποτελεσματική η βία θα πρέπει ο μέσος άνθρωπος να έχει αφυπνιστεί πνευματικά . Γι’ αυτό και πιστεύω ότι η επανάσταση ξεκινά από εκεί . Γιατί όσες επιθέσεις σε τράπεζες ή υπουργεία κι αν κάνω εγώ , ή ο Γιώργος κι άλλοι 200 φίλοι μας(θεωρητικά μιλώντας) δεν θα καταφέρουμε κάτι περισσότερο από μια νίκη γοήτρου . Δεν λέω ότι αυτού του τύπου οι ενέργειες είναι κατακριτέες ή «άχρηστες» απλά θα είχαν περισσότερη αξία και θα παρακινούσαν τον κοινό νου αν αυτός είχε ήδη επαναστατήσει .


Υπό ποιες προϋποθέσεις όμως θα επαναστατούσε ο λαός ;

Δύσκολη ερώτηση , δύσκολη απάντηση . Για την ακρίβεια αν υπήρχε απάντηση δεν θα ήμουν εδώ αλλά θα προσπαθούσα με πολλούς άλλους να δημιουργήσω αυτές τις προϋποθέσεις . Σίγουρα όμως υπάρχουν κάποιες παράμετροι : η συνεχής απαξίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας σε επίπεδο εργασίας και προσωπικών σχέσεων , η αυξανόμενη πίεση και απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής , η αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων κ.ά. δημιουργούν μια δυναμική που μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποιο είδος επανάστασης . Αλλά μέχρι εκεί , αυτά είναι κάποιες γνωστές παράμετροι .

Από εκεί και πέρα έχουμε να κάνουμε με μαθηματικά του χάους και πιθανότητες , επιστημονικές περιοχές που δυστυχώς δεν κατέχω.Αυτά (προς το παρόν) .



Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Ν.Δ. και Συνασπισμός

Το σχόλιο : μιας που τώρα τελευταία ο Σύρριζα είναι στην επικαιρότητα λόγω της (φαινομενικής) ανόδου του , όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις , θεώρησα αντίστοιχα επίκαιρη την προκύρηξη της επαναστατικής οργάνωσης 17Ν για την συνεργασία ΝΔ-Συνασπισμού με πρωθυπουργό τον Τζανετάκη . Η παράθεση της προκύρηξης αυτής δεν αποτελεί αυτή καθεαυτή αρνητικό(προφανώς ούτε και θετικό) σχόλιο για τον Σύρριζα , απλά γενικά πιστεύω πως είναι γόνιμο να ανακαλούμε κάποιες στιγμές σημαντικές την κατάλληλη στιγμή. Και εκείνη η περίοδος ήταν αρνητικά σημαντική για τον Συνασπισμό .

Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Αθήνα 3-7-89

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Η κυβέρνηση ΝΔ-Συνασπισμου με πρωθυπουργό τον Τζανετάκη, δεν είναι κυβέρνηση ενός ανεξάρτητου δήθεν πολιτικού της Δεξιάς, αλλά κυβέρνηση υπό τον Μητσοτάκη αφού ο Τζανετάκης δεν έχει καμία ανεξάρτητη πολιτική οντότητα και είναι απλά αχυράνθρωπος του Μητσοτάκη. Η επιλογή του επιχειρεί να συσκοτίσει το γεγονός ότι ο Συνασπισμός υποστηρίζει μια κυβέρνηση της οποίας το πραγματικό κέντρο εξουσίας είναι ο Μητσοτάκης και η ηγετική του ομάδα.

Η στήριξη και συμμετοχή του Συνασπισμού σε μια κυβέρνηση ΝΔ με πραγματικό κέντρο εξουσίας το Μητσοτάκη, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πολιτικές απάτες σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού μας. Οι 850.000 ψήφοι που δόθηκαν δήθεν για την κάθαρση και υπέρ του α ή β τύπου σοσιαλισμού, υποκλέπτονται.για να στηρίζουν, από την πίσω πόρτα, μια κυβέρνηση των απατεώνων της Ν.Δ. που βαρύνονται για σκάνδαλα και απάτες εξίσου αν όχι βαρύτερα απ' αυτό του Κοσκωτά, όπως αυτό των προβληματικών, όπου μια χούφτα πολιτικών της ΝΔ και καπιταλιστών έκλεψαν ένα τρισεκατομμύριο σε σημερινές δραχμές από τη χώρα. Ούτε ένας απ' τους ψηφοφόρους της βάσης του Συνασπισμού δεν πιστεύει ότι μπορεί να κάνει «κάθαρση» και η βάφτιση αυτής της κυβέρνησης σε κυβέρνηση «κάθαρσης» αποτελεί μέρος του όλου εμπαιγμού και της εξαπάτησης των ψηφοφόρων.

Συνάμα η στήριξη και συμμετοχή του Συνασπισμού στην κυβέρνηση ΝΔ αποτελεί ένα παγκόσμιο μνημείο πολιτικού αμοραλισμού, μακιαβελισμού, αντιδημοκρατικότητας, πρωτοφανείς όχι μόνο για τη χώρα αλλά για όλη την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο. Γιατί μπορεί βέβαια και σε άλλες χώρες οι κομμουνιστές να υποστήριξαν δεξιά ή άλλα κόμματα, αλλά είχαν την εντιμότητα και το θάρρος να το δηλώσουν προεκλογικά, να δεσμευθούν μπροστά στους ψηφοφόρους που γνώριζαν ότι ψηφίζοντας ΚΚ ψηφίζουν υπέρ της συνεργασίας με τη δεξιά ή με το τάδε κόμμα. Ενώ εδώ οι ηγεσίες του Συνασπισμού δήλωναν ότι αποκλείεται να συνεργαστούν είτε άμεσα είτε έμμεσα με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Με την πολιτική λοιπόν αυτή απάτη, ο Συνασπισμός εισέρχεται ορμητικά στο κλαμπ των απατεώνων πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και καθίσταται τελείως αφερέγγυος και αναξιόπιστος. Κανένας πια δεν πιστεύει ότι οι υπουργοί του θα κάνουν «κάθαρση».

Η 17Ν δεν εκπλήσσεται γι' αυτή τη συμπεριφορά της ηγεσίας του Συνασπισμού αφού εδώ και χρόνια προειδοποιεί το λαό για το ήθος και το ύφος αυτών των ανθρώπων, που πιπιλίζουν νυχθημερόν αυτές τις λέξεις, για να κρύψουν ακριβώς την απουσία τους. Η 17Ν υπήρξε ο μόνος πολιτικός χώρος που πρόβλεψε ρητά τη χυδαία και ξετσίπωτη εξαπάτηση των αριστερών ψηφοφόρων απ την ηγεσία του Συνασπισμού. Στις δύο τελευταίες προκηρύξεις της 17ης και 30ης Μάη, γράφαμε επί λέξει: «Στην ουσία οι δυνατότητες πούχει ο Συνασπισμός είναι δύο. Ή θα συνεργαστεί και θα στηρίξει τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, και έτσι η ψήφος στο Συνασπισμό δεν είναι υπέρ της κάθαρσης αλλά θα πάει έμμεσα κι απ' την πίσω πόρτα να στηρίξει είτε τους απατεώνες της ΝΔ είτε τους απατεώνες του ΠΑΣΟΚ».

Με τη στήριξη και συμμετοχή τέλος, οι 850.000 ψήφοι που υποκλέπτονται δίνονται εν λευκώ στο θύτη, τη ΝΔ, για να επιχειρηθεί ο εξαγνισμός των απατεώνων πολιτικών της, μέσω της στήριξης από το θύμα της, την εργατική τάξη. Πρόκειται δηλαδή για άνευ όρων παράδοση της εργατικής τάξης στην άρχουσα λούμπεν μεγαλοαστική τάξη των Σκαλιστήρηδων, Στράτων, Τσάτσων, Κιοσέογλου και σία, για πλήρες ξεπούλημα του εργατικού κινήματος.

Καταγγέλουμε με την πιο μεγάλη δύναμη τις ηγεσίες Φλωράκη-Κύρκου σαν υπεύθυνες γι' αυτή την πρωτοφανή πολιτική απάτη σε βάρος των ψηφοφόρων της αριστεράς, γι' αυτήν τη σταλινικού τύπου ποδηγέτηση τους, γι' αυτό το νέο ξεπούλημα της εργατικής τάξης.

Τις καταγγέλλουμε μπροστά στην ιστορία του εργατικού κινήματος ότι δεν σεβάστηκαν τους πολύχρονους σκληρούς ηρωικούς αγώνες, ότι δεν σεβάστηκαν το όνομα αυτών που αγωνίστηκαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν. Δεν σεβάστηκαν ούτε και το αίμα του Μπελογιάννη, του Πλουμπίδη και των χιλιάδων εκτελεσθέντων. Δεν σεβάστηκαν αυτούς που έπεσαν για το Σοσιαλισμό και όχι για να στηρίξουν ποτέ τους διάφορους Τσάτσους.

Καλούμε τους αγωνιστές, κομμουνιστές της βάσης του ΚΚΕ, τους νεολαίους της ΚΝΕ να προβληματιστούν απ' αυτήν την απατη-ξεπούλημα και να συνειδητοποιήσουν ότι όπως διδάσκει η διαλεκτική, οι κοινωνίες, τα κόμματα, τα πρόσωπα μέσα σε ορισμένες συνθήκες, εξελίσσονται, μεταβάλονται, αλλάζουν και μερικές φορές καταλήγουν στο αντίθετο απ' αυτό που ήταν. Ο Φλωράκης και ο Κύρκος κάποτε, στις δεκαετίες 40-50, ήταν αγνοί αγωνιστές, στην υπηρεσία της εργατικής τάξης. Για το Φλωράκη των δεκαετιών 40 και 50 έχουμε το μεγαλύτερο σεβασμό και του βγάζουμε το καπέλο. Σήμερα όμως οι ηγεσίες του ΚΚΕ και της ΕΑΡ είναι το δεκανίκι του ελληνικού λούμπεν καπιταλισμού και τόσο ο Φλωράκης όσο και ο Κύρκος εξυπηρετούν τα συμφέροντα της κομματικής γραφειοκρατίας και όχι της εργατικής τάξης, με την οποία βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση.

Για το σημερινό λοιπόν Φλωράκη έχουμε τη μεγαλύτερη περιφρόνηση για τη κατάντια του. Κι αυτό το παρόν είναι που μετράει κι όχι το παρελθόν.

Όσο για την ΕΑΡ τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Πρόκειται για ένα ιδιότυπο κόμμα στελεχών χωρίς βάση που ενώ έχει δεξιές φιλελεύθερες (όχι με την έννοια του νεοφιλελευθερισμού) αστικές θέσεις κι επομένως δεν έχει κανένα πρόβλημα για συνεργασία με τη δεξιά του Μητσοτάκη, αυτές οι δεξιές θέσεις συμβαδίζουν με έντονη σταλινική μεθοδολογία, λόγω των καταβολών της ηγεσίας του. Ένα τέτιο ρεσιτάλ σταλινικής ποδηγέτησης των αριστερών ψηφοφόρων της βάσης, έδωσε ο Κύρκος όλες αυτές τις ημέρες. Άλλωστε δεν πάει καιρός που αυτοί οι ηγέτες μας παρουσίαζαν σαν μοντέλο ανεξάρτητου σοσιαλισμού το στυγνό καθεστώς του Τσαουσέσκου. Όπως ακριβώς το ΠΑΣΟΚ και ο Παπανδρέου γελοιοποίησαν και δυσφήμισαν την έννοια του Σοσιαλισμου, έτσι και ο Κύρκος και η ΕΑΡ γελοιοποίησαν και δυσφήμισαν τις έννοιες της δημοκρατίας με την εξαπάτηση 850.000 ψηφοφόρων της αριστεράς, αλλά και τις έννοιες των εσωκομματικών δημοκρατικών διαδικασιών και της άμεσης δημοκρατίας, με το δήθεν Διαρκές Συνέδριό τους, που συνήλθε με 700 μέλη και αποφάσισε σε μερικές ώρες (!!!) για «ζητήματα στρατηγικής φύσης του κινήματος». Μόνο πατριάρχες του σταλινισμού θα μπορούσαν να πετύχουν τέτιο άθλο.

Καλούμε λοιπόν τα μέλη της βάσης του ΚΚΕ, της ΚΝΕ ν' αποχωρήσουν απ' το ΚΚΕ δεκανίκι του καπιταλισμού και ν αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στη βάση για τη μορφοποίηση και δημιουργία μιας άλλης αριστεράς αγώνα. Καλούμε όλους τους αριστερούς ενταγμένους ή ανένταχτους ν' αναλάβουν παρόμοιες πρωτοβουλίες. Αυτό δεν είναι ρητορικό σχήμα από μέρους μας, αλλά το πρωταρχικό καθήκον σήμερα όλων των αριστερών. Γιατί υπάρχει άμεσος κίνδυνος πια, μετά την απάτη-ξεπούλημα του Συνασπισμού, λόγω απουσίας άλλου φερέγγυου φορέα της αριστεράς, το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου της αριστεράς, που θα εγκαταλείψει το Συνασπισμό, να στραφεί προς το ΠΑΣΟΚ κι αντί για τη διάλυση του να το δούμε να απορροφάει αυτόν τον κόσμο και να ξαναπροβάλλει απειλητικό.

Η δημιουργία λοιπόν ενός φερέγγυου δυναμικού φορέα μιας άλλης αριστεράς μετά τη χρεωκοπία-απάτη-ξεπούλημα του Συνασπισμου, είναι το κύριο καθήκον όλων των αριστερών σήμερα.

Αθήνα 3-7-89
Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ



Δευτέρα 10 Μαρτίου 2008

Ελληνική γλώσσα

Το σχόλιο : πέρα από εθνικιστικές προπαγάνδες , αρχαιολατρείες(sic) και συναφείς μαλακίες (γιατί πολλοί είναι αυτοί που προτρέχουν και βαφτίζουν οποιοδήποτε θετικό σχόλιο για κάτι που είναι ελληνικό ως εθνικιστικό - ωραία φαντάζει καμένη η σημαία αλλά μην τα ισοπεδώνουμε και όλα) πρέπει να παραδεχτούμε ότι η ελλήνική γλώσσα , πραγματικά , είναι μία από τις πιο πλούσιες και όμορφα πολύπλοκες γλώσσες που υπάρχουν . Σίγουρα ταλαιπωρήθηκαμε αρκετά στο σχολείο για να μάθουμε ορθογραφία , αλλά νομίζω άξιζε τον κόπο . Με την γνώση της μπορούμε να εκφράσουμε τόσο συγκεκριμένα συναισθήματα και εικόνες που πραγματικά στα Αγγλικά (η μόνη γλώσσα πέραν των Ελληνικών που "κατέχω" πραγματικά) φαντάζουν σχεδόν αδιανόητες . Πέραν αυτών όμως , τίθεται και μια απορία : γιατί να μαθαίνουμε αγγλικά από την στιγμή που μπορούμε να μιλάμε Αγγλικά μόνο με ελληνικές λέξεις ... ; (προφανώς η απορία τέθηκε μεταξύ αστείου και αστείου , άλλωστε η γνώση ξένων γλωσσών διευρύνει πολύπλευρα τους πολιτιστικούς ορίζοντες) Παραθέτω 3 κείμενα-λόγους(2 στα Αγγλικά και 1 στα Γαλλικά) που είχε εκφωνήσει ο Ξενοφών Ζολώτας , όπου χρησιμοποίησε σχεδόν αποκλειστικά λέξεις με ελληνική ρίζα .



1957 Annual Meeting, Boards of Governors, Washington D.C.

September 26, 1957

Kyrie,

I eulogize the archoms of the Panethnic Numismatic Thesaurous and the Ecumenical Trapeza for the orthodoxy of their axioms methods and policies, although there is an episode of cacophony of the Trapeza with Hellas.With enthusiasm we dialogue and synagonize at the synods of our didymous Organizations in which polymorphous economic ideas and dogmas are analyzed and synthesized.Our critical problems such as the nomismatic plethora generate some agony and melancholy. This phenomenon is characteristic of our epoch. But, to my thesis we have the dynamism to program therapeutic practices as a prophylaxis from chaos and catastrophe.In parallel a panethnic unhypocritical economic synergy and harmonization in a democratic climate is basic.I apologize for my eccentric monologue. I emphasize my eucharistiria to you Kyrie, to the eugenic and generous American Ethnos and to the organizations and protagonists of the Amphictyony and the gastronomic symposia.


1959 Annual Meeting, Boards of Governors, Washington D.C.

October 2, 1959

Kyrie,

It is Zeus’ anathema on our epoch for the dynamism of our economies and the heresey of our economic methods and policies that we should agonize between the Scylla of numismatic plethora and the Charybdis of economic anemia. It is not my idiosyncrasy to the ironic or sarcastic but my diagnosis would be that politicians are rather cryptoplethorists.Althought they emphatically stigmatize numismatic plethora, they energize it through their tactics and practices. Our policies shoyld be based more on economic and less political criteria.Our gnomon has to be a metron between economic, strategic and philanthropic scopes. Political magic has always been antieconomic.In an epoch chararacterized by monopolies, oligopolies, monopolies, oligopolies, monopsonies, monopolistic antagonism and polymorfous inelasticities, our policies have to be more orthological. But this shoyld not be metamorphosed into plethorophobia which is endemic among academic economists.Numismastic symmetry should not hyper-antagonize economic acme.A greater harmonization between the practices of the economic and numismatic archoms is basic. Parallel to this, we have to syncronize and harmonize more and more our economic and numismatic policies panethnically.These scopes are more practicable now, when the prognostics of the political and economic and numismatic policies panethnically.The history of our didimous organizations in this sphere has been didactic and their gnostic practices will always be a tonic to the polyonymous and idiomorphous ethnical economies. The genesis of the organization will dynamize these policies. Therfore, I sympathize althoyght not without criticism on one or two themes, with the apostles and the ierarchy of our organizations in their zeal to program orthodox economic and numismatic policies.

LE DEDALE SYNCHRONE DU COSMOS POLITIQUE

Kyrie, Sans apostropher ma rhetorique dans l’ emphase et la plethore, j’ analyserai elliptiquement, sans nul gallicisme, le dedale synchrone du cosmos politique caracterise par des syndromes de crise paralysant l’ organisation systematique de notre economie. Nous sommes periodiquement sceptiques et neurastheniques devant ces paroxysmes periphrasiques, cette boulimie des demagogues, ces hyperboles, ces paradoxes hypocrites et cyniques qui symbolisent une democratie anachronique et chaotique. Les phenomenes fantastiques qu’on nous prophetise pour l’ epoque astronomique detroneront les programmes rachitiques, hybrides et sporadiques de notre cycle atomique. Seule une panacee authentique et draconienne metamorphosera cette agonie prodrome de l’ apocalypse et une genese homologue du Phenix. Les economistes technocrates seront les strateges d’ un theatre polemique et dynamique et non les proselytes du marasme. Autochtones helleniques, dans une apologie cathartique, psalmodions les theoremes de la democratie thesaurisante et heroique, soyons allergiques aux parasites allogenes dont les sophismes trop hyalins n’ ont qu’une pseudodialectique. En epilogue a ces agapes, mon amphore a l’ apogee, je prophetise toute euphorie et apotheose a Monsieur Giscard d’ Estaing, prototype enthousiasmant de la neo-orthodoxie economique et symbole de la palingenesie de son ethnie gallique.

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

Ποίηση και Μαθηματικά

MATH.RES.

Γραμμές.
Ευθείες παράλληλες.
Τόποι κοινοί.Γεωμετρικοί.
Φορέας μιας συνεχούς καμπύλης.
Μέλος ενός κόσμου που μεταλλάσσεται προοδεύοντας γεωμετρικά(
sic).

Κι εγώ,μόνος πια,ταξιδεύω στο άπειρο χτίζοντας ένα γαμημένο
μέλλον
συναρτήσει των άλλων αποτρόπαιων μελών του συνόλου
R.

AIDS , ΜΥΘΙΚΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ , PART II

Το σχόλιο : AIDS . Ακούγεται τόσο "βαρύ" , τόσο μη αναστρέψιμο . Γιατί έτσι έχουμε μάθει και διδαχθεί . Από το Δημοτικό κιόλας τα παιδιά διδάσκονται την κλασική θεωρία για την νόσο . Και όσο περνάνε τα χρόνια στην μαθητική κλίμακα όλο και με περισσότερες λεπτομέρειες . Όμως η ουσία παραμένει αμετάβλητη : Το AIDS οφείλεται στον ιό HIV , μεταδίδεται με την σεξουαλική επαφή και μέσω του αίματος και οι φορείς είναι σίγουρα μελλοθάνατοι αλλά με την χρήση τοξικότατων φαρμάκων παρατείνουν αρκετά τον χρόνο ζωής τους . Όμως απ'ότι φαίνεται η αλήθεια απέχει αρκετά , ίσως έτη φωτός από την καθιερωμένη "επιστημονική άποψη" . Το σίγουρο είναι πως κάποιοι(μεγάλες πολυεθνικές) έχουν καρπωθεί αμύθητα ποσά από τα φάρμακα για το AIDS κι ότι οι δυτικές χώρες πραγματοποιούν επεκτατικές και παρεμβατικές πολιτικές στην Αφρική γνωρίζοντας πως πολλές χώρες της "μαύρης Ηπείρου" παραπέουν λόγω του μεγάλου αριθμού φορέων .Για όποιον ενδιαφέρεται πραγματικά για το θέμα υπάρχει το πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ "The other side of Aids" με ελληνικούς υπότιτλους , καθώς επίσης το βίντεο του Gary Null "The real heroes of AIDS", με δεύτερη συνέχεια και τρίτη, όπου μιλούν οροθετικοί που έχουν σταματήσει πριν από χρόνια τα φάρμακα του AIDS και αισθάνονται έκτοτε περίφημα.



Rebbeca Culshaw , PhD , University of Texas
"Το AIDS, αν αναλογιστείς τον ορισμό του, απέχει πολύ από την καθαρότητα και δεν αφορά καν ένα ενιαίο σύνολο. Η ταξινόμηση ¨AIDS¨ εισήχθη στις αρχές της δεκαετίας του ’80 όχι σαν κάποια αρρώστια, αλλά σαν εργαλείο επίβλεψης χρήσιμο για τους γιατρούς και τους υπαλλήλους στις υπηρεσίας Δημόσιας Υγιεινής ώστε να αντιλαμβάνονται και να αντιμετωπίζουν ένα περίεργο «καινούργιο» σύνδρομο που έπληττε κυρίως τους νεαρούς ομοφυλόφιλους. Στις δύο δεκαετίες που μεσολάβησαν, το όλο πράγμα εξελίχθηκε σε κάτι τελείως διαφορετικό. Το AIDS σήμερα έχει ελάχιστη έως καμία ομοιότητα με το σύνδρομο που είχε ονοματοδοτήσει. Και το άλλο περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ο ορισμός του άλλαξε αρκετές φορές από το CDC, για να περιλαμβάνει όλο και περισσότερες αρρώστιες (που όλες τους υπήρχαν και πριν από την εμφάνιση του AIDS) και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να προκύπτει χωρίς την εμφάνιση καμίας απολύτως αρρώστιας προηγουμένως.

Πάνω από τις μισές διαγνώσεις των τελευταίων χρόνων στις Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν πάνω στη βάση μιας μέτρησης των αντισωμάτων (Τ4) και ενός τεστ αντισωμάτων μαζί με ένα δεύτερο επιβεβαιωτικό του πρώτου – με άλλα λόγια διαγιγνώσκουν ξανά και ξανά μια θανατηφόρα αρρώστια σε περιπτώσεις ατόμων που δεν παρουσιάζουν κανένα κλινικό σύμπτωμα. Και η πρώτη αιτία θανάτου στις περιπτώσεις οροθετικών τα τελευταία χρόνια είναι η ανεπάρκεια ήπατος, μια αρρώστια που δεν περιλαμβάνεται σε κανέναν ορισμό του AIDS, αλλά αποτελεί πιστοποιημένη παρενέργεια από τους αναστολείς πρωτεάσης, τα φάρμακα του AIDS που δίνονται σε γενναίες δόσεις καθημερινά σε άτομα χωρίς κανένα άλλο σύμπτωμα. Και αυτό συνεχίζεται για χρόνια ολόκληρα.

Η επιδημιολογία των HIV και AIDS είναι επίσης αντιφατική και συγκεχυμένη. Παρά το γεγονός ότι τα περιστατικά του AIDS αυξήθηκαν απότομα μετά τον αρχικό εντοπισμό τους στη δεκαετία του ’80 και έφτασαν το αποκορύφωμά τους το 1993 για να μειωθούν πάλι απότομα αμέσως μετά, ο αριθμός των «οροθετικών» ατόμων στις Ηνωμένες Πολιτείες παραμένει σταθερός στο ένα εκατομμύριο από την έλευση του τεστ αντισωμάτων για τον HIV. Και αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτέλεσμα της αντι-ρετροϊκής θεραπείας, αφού το ποσοστό ετήσιας θνησιμότητας των «οροθετικών» Αμερικανών είναι πολύ υψηλότερο μετά τη θεραπεία – κάπου μεταξύ 6,7 και 8,8 % - ενώ κανονικά θα ήταν 1-2% μέσα σε έναν χρόνο ακόμα και αν όλες οι περιπτώσεις οροθετικών εκείνης της χρονιάς κατέληγαν σε θάνατο χωρίς τα φάρμακα.

Ακόμα πιο αλλόκοτο είναι ότι ο HIV προέκυπτε παντού στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε κάθε πληθυσμό που υποβαλλόταν σε εξέταση, στους κατ’ επανάληψιν δωρητές αίματος και τους νεοσύλλεκτούς, στην ίδια περίπου αναλογία αφότου ξεκίνησε η εφαρμογή της εξέτασης για τον HIV το 1985. Ηταν πάλι ανεξήγητο πώς ένας ιός που υποτίθεται ότι εμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 στα πλέον κομβικά σημεία - τη Νέα Υόρκη, το Σαν Φραντσίσκο και το Λος Ατνζελες - , πρώτα εξαπλώθηκε ταχύτατα σε όλη την Αμερική και μετά σταμάτησε απότομα την αυξητική του διάθεση με το που εμφανίστηκε το τεστ αντισωμάτων για τον HIV.

Αλλά και από την άποψη της μαθηματικής βιολογίας, η ασυμφωνία ως προς τον τρόπο που μπορούμε να αναπαραστήσουμε τον βιολογικό μηχανισμό χειροτέρευσης του ανοσοποιητικού συστήματος ήταν πάντα αξιοσημείωτη. Το AIDS υποτίθεται ότι προκαλείται από τη δραματική μείωση του αριθμού αντισωμάτων (Τ4) στο σώμα, μια απώλεια που πιθανόν προκαλείται από τον HIV. Γιατί τότε δεν μπορούν να συμφωνήσουν με ποιόν τρόπο αποτυπώνεται η δυναμική αυτής της παθογόνας διεργασίας – δηλαδή πώς σκοτώνει ο HIV τα αντισώματα;

Τα πρώτα μοντέλα της υπόθεσης έδειχναν ότι ο HIV σκοτώνει τα αντισώματα με ευθεία επίθεση, με τον τρόπο που αποκάλεσαν διάλυση. Ένα μολυσμένο κύτταρο διαλύεται ή σπάει όταν το φορτίο του ιού έχει ξεπεράσει τις αντοχές, όπως ακριβώς σπάει η σακούλα από τον μανάβη αν την παραφορτώσουμε. Αυτή είναι η γενικώς αποδεκτή εξήγηση για κάθε άλλη παθογένεια από ιούς. Στην περίπτωση του HIV, όμως, έγινε γρήγορα σαφές ότι δεν σκότωνε τα αντισώματα με τέτοιον τρόπο, οπότε η υπόθεση αυτή εγκαταλείφθηκε και εμφανίστηκαν ένα σωρό άλλες, καθεμιά από τις οποίες κατέληγε σε διαφορετικά σχήματα και, συνεπώς, σε διαφορετικές προγνώσεις. Ποιο μοντέλο ήταν το «σωστό», δεν ξεκαθαρίστηκε ποτέ.


Όπως φάνηκε εκ των πραγμάτων, ο λόγος για τον οποίο δεν υπήρξε συναίνεση σε επίπεδο σχηματοποίησης του τρόπου δράσης του HIV είναι ότι δεν υπήρχε και συναίνεση στη βιολογική όψη του ζητήματος. Ούτε τώρα υπάρχει. Ο HIV είναι ίσως ο περισσότερο μελετημένος ιός στην ιστορία – στα σίγουρα ο περισσότερο χρηματοδοτημένος - και παρόλα αυτά ακόμα δεν στάθηκε δυνατόν να υπάρξει συναίνεση. Ακόμα χειρότερα, δεν υπάρχουν καθόλου αποδείξεις ότι ο HIV σκοτώνει αντισώματα εξαρχής. Δεν κάνει κάτι τέτοιο στα δοκιμαστικά σωληνάρια. Μοιάζει να κάθεται άεργος εκεί, όπως ακριβώς κάθεται και στους ανθρώπους – αν μπορέσουμε να τον εντοπίσουμε πάλι. Στην πρωταρχική παρουσίαση του 1984, όπου ο Robert Gallo ανακοίνωσε ότι έχει την απόδειξη ότι ο HIV προκαλεί το AIDS, ο HIV είχε εντοπιστεί μόνο στις 26 από τις 72 περιπτώσεις ασθενών του AIDS. Μέχρι σήμερα, ο εντοπισμός του HIV παραμένει ένα ζητούμενο για τους ¨οροθετικούς¨, ακόμα και για του ασθενείς του AIDS.

Όλα αυτά έχουν ξεθωριάσει σαν πραγματικότητα με τη συνεχιζόμενη χρήση των τεστ αντισωμάτων για τη διάγνωση μόλυνσης με τον HIV.

Τα τεστ αντισωμάτων είναι μια αποδεκτή λύση για τον εντοπισμό διάφορων μικροβίων, αλλά δεν θα έπρεπε να είναι έτσι για τον HIV. Ο λόγος είναι ότι στην περίπτωση των άλλων μικροβίων, προτιμάται το τεστ αντισωμάτων ως μια πιο φθηνή και εύκολη λύση από το τεστ για τον εντοπισμό του μικροβίου καθεαυτού. Στην περίπτωση του HIV, όμως, χρησιμοποιείται το τεστ αντισωμάτων γιατί δεν υπάρχει τεστ για τον ιό καθεαυτό. Οσο για τη λεγόμενη εξέταση ¨ιικού φορτίου¨, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι τα τεστ ιικού φορτίου δεν έχουν εγκριθεί ούτε συνιστώνται από τον FDA για διάγνωση της λοίμωξης με τον HIV. Γι’ αυτό και το τεστ για το AIDS παραμένει πάντα το τεστ αντισωμάτων. Το τεστ ιικού φορτίου, όμως, το χρησιμοποιούν για να εκτιμήσουν το επίπεδο υγείας όσων έχουν βρεθεί «οροθετικοί». Αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι που δείχνουν ότι αυτό το τεστ είναι εντελώς αναξιόπιστο. Ούτε το τεστ αντισωμάτων, ούτε το τεστ ιικού φορτίου βασίζονται πάνω στον HIV καθεαυτό.


Και υπάρχουν πολλοί λόγοι για να θεωρήσουμε αναξιόπιστο και το τεστ αντισωμάτων. Οι δύο τύποι αυτού του τεστ που κυκλοφορούν ευρέως είναι το ELISA και το Western Blot (WB). Το τελευταίο πρωτόκολλο θέλει να επιβεβαιώνει κανείς το αποτέλεσμα του ELISA με τα πιο «αναλυτικό» WB (το οποίο καταργήθηκε πρόσφατα στη Μεγάλη Βρετανία επειδή ακριβώς είναι τόσο επισφαλές). Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι τα κριτήρια για να βγει θετικό το WB ποικίλλουν από χώρα σε χώρα και, ακόμα, από εργαστήριο σε εργαστήριο. Χοντρά, μπορούμε να πούμε ότι το αποτέλεσμα της εξέτασης αλλάζει ανάλογα με τον τόπο προέλευσής της. Μπορεί ακόμα να βρεθεί κανείς «WB ακαθόριστος», το οποίο μπορεί να ερμηνευτεί ως «μη μολυσμένος», «ίσως μολυσμένος» ή, ακόμα πιο παλαβό, «μερικώς μολυσμένος» με βάση την παρούσα εξέταση.

Τα αληθινά θύματα αυτής της ανακατωσούρας είναι όσοι που βλέπουν τη ζωή τους να γκρεμίζεται από το στίγμα μιας θετικής διάγνωσης για τον HIV. Αυτοί οι άνθρωποι, που είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό απόλυτα υγιείς, προορίζονται τώρα να αποφεύγουν κάθε στενή επαφή και να είναι σεσημασμένοι για την υπόλοιπη ζωή τους ως άτομα απερίσκεπτα και ανόητα. Και το χειρότερο απ΄ όλα, ενθαρρύνονται να παίρνουν καθημερινά γενναίες δόσεις από τα πιο τοξικά φάρμακα που έχουν παρασκευαστεί ποτέ. Ο HIV εδώ και πολλά χρόνια εκπλήρωσε την αποστολή ενός μικροσκοπικού τρομοκράτη. Ανθρωποι έχασαν τις δουλειές τους, δεν έγιναν δεκτοί στον στρατό, τους απαγορεύτηκε η παραμονή σε σπίτια ή ακόμη η είσοδος σε μια χώρα, ακόμα κατηγορήθηκαν για επίθεση ή δολοφονία σε περιπτώσεις αμοιβαίου έρωτα. Βρέφη αφαιρέθηκαν από τις μητέρες τους για να τους παρασχεθούν τα τοξικά φάρμακα από τους «ειδικούς» μέχρι τα μωρά να τα καταπιούν με το ζόρι. Δεν υπάρχει προηγούμενο τέτοιου είδους συμπεριφοράς, επειδή τώρα προκύπτει στο όνομα μιας εντελώς αναπόδεικτης, ριζικά απατηλής θεωρίας, με μόνη βάση ύποπτα, αθεμελίωτα τεστ που δείχνουν υποτιθέμενη μόλυνση από έναν θεωρητικά θανατηφόρο ιό – έναν ιό που δεν έχει ποτέ δείξει ότι κάνει οτιδήποτε.

Οσο για την ερώτηση τι προκαλεί το AIDS, αν όχι ο HIV, υπάρχουν πολλές εύλογες απαντήσεις από ανθρώπους γνωστής εμπειρογνωμοσύνης.

Πριν από την ανακάλυψη του HIV, το AIDS είχε θεωρηθεί το σύνδρομο ενός νέου τρόπου ζωής με αδιάκριτη κατάχρηση ναρκωτικών ψυχαγωγίας. Η ανοσοποιητική ανεπάρκεια μπορεί να έχει πολλές πιθανές αιτίες, από μια συσσώρευση μικροβίων ως την έλλειψη υγιεινής διατροφής. Προφανώς όλα αυτά είναι οι αληθινές αιτίες του AIDS. Η ανοσοποιητική ανεπάρκεια εκδηλώνεται με πολλούς τρόπους, και ένα σύνδρομο με πολλές εκδηλώσεις έχει πολλές αιτίες πάλι. Το μόνο σίγουρο είναι πως η υπόθεση ότι ο ιός HIV είναι η αιτία του AIDS έχει αποδώσει μέχρι σήμερα μόνο προβλέψεις – για την εξάπλωση του, για την πιθανότητα ενός εμβολίου, για την πιθανή μετάδοση σε ζώα και ούτω καθεξής – , που δεν επαληθεύτηκαν και δεν έχουν σώσει ούτε μια ζωή.

Επί είκοσι χρόνια, ο γενικός πληθυσμός έχει πλανηθεί οικτρά με μισές γνώσεις."


Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Πυρκαγιές , Ελλάδα 2007

Το σχόλιο : Πολύ συχνά ξεχνάμε γεγονότα γρηγορότερα απ'όσο θα έπρεπε . Άνθρωποι πέθαναν , άλλοι καταστράφηκαν οικονομικά , ο φυσικός πλούτος της χώρας υπέστη ανεπανόρθωτο πλήγμα , αλλά εμείς περνάμε καλά και "εντάξει μωρέ , σαν τί να κάνουμε" ... ; Να θυμόμαστε , αυτό είναι το λιγότερο . Ποιοι έφυγαν , ποιοι έφταιξαν και τί γίνεται τώρα για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας του ανθρώπου και της φύσης . Και επειδή πάντα ήμουν υπέρμαχος των νοημάτων των εικόνων ας μιλήσουν καλύτερα αυτές .


















Β. Μποτζατζής - Μια Ιστορία Καταστολής (μία από τις πολλές)

Το σχόλιο : Αναμφισβήτητα , το τελευταίο διάστημα ο κρατικός κατασταλτικός μηχανισμός προσπαθώντας να καταστείλει τα κοινωνικά κινήματα και τους σκεπτόμενους πολίτες χρησιμοποιεί μέσα , που αν μη τι άλλο παραπέμπουν σε μελανές σελίδες της πρόσφατης ιστορίας (μας): προληπτικές συλλήψεις , ξυλοδαρμοί και βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ (και όχι μόνο - ποιος ξεχνάει τον ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή ; ) , απρόκλητη βία στις πορείες , σύμπραξη με φασιστοειδή , αποποίηση κάθε ευθύνης , παρουσιάση των αντι-εξουσιαστών ως τρομοκρατικά στοιχεία , σύμπλευση με τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης είναι κάποιες "πολιτικές καταστολής" που τείνουν να γίνουν πάγιες . Το παράδειγμα του προφυλακισμένου Βαγγέλη Μποτζατζή δείχνει με τρόπο σαφή το πως το κράτος έχει αποφασίσει να μεταχειρίζεται όσους σκέφτονται και πράττουν αντίστοιχα . Όμως , κάτι που ποτέ δεν έλεγαν να νοήσουν οι κυβερνήσεις που επέλεγαν κατασταλτικές πολιτικές(και η δική μας δεν είναι εξαίρεση) είναι ότι αυτή η στάση δυναμώνει το πάθος για κριτική σκέψη και δράση ενάντια στο κράτος κα ότι είναι καταπιεστικό για την δημιουργία μιας ελεύθερης και καλύτερης κοινωνίας .

Ακολουθεί το χρονικό της υπόθεσης του Βαγγέλη Μποτζατζή :

  • Τα ξημερώματα της 26ης Νοεμβρίου προσάγεται στα κεντρικά της ασφάλειας Θεσ/νίκης ο αναρχικός Β.Μ. σε καθεστώς απαγωγής ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας ασφαλίτες υπό τη συνοδεία ΜΑΤ εισβάλλουν σε χώρους εργασίας και καφενεία και προσάγουν ακόμη 4 άτομα. Άμεσα, στη ΓΑΔΘ συγκεντρώνονται αλληλέγγυοι/ες και έπειτα από πολύωρη κράτηση οι 4, πλην του Β. Μποτζατζή, αφήνονται ελεύθεροι.
  • Την επόμενη μέρα η περιοχή της Άνω Πόλης μοιάζει με κατεχόμενη πόλη με μπάτσους σπάζοντας πόρτες να εισβάλουν σε σπίτια και να κάνουν ελέγχους προσπαθώντας να εδραιώσουν την αστυνομοκρατία και τον απόλυτο κοινωνικό εκφοβισμό. Προσάγεται ακόμη 1 άτομο, η οποία αφήνεται ελεύθερη μετά από αρκετές ώρες ενώ η κράτηση του Β. Μποτζατζή συνεχίζεται και στη συνέχεια προφυλακίζεται. Κατηγορίες για την ίδια υπόθεση αποδίδονται και σε άλλους 3 αναρχικούς.
  • Τα ΜΜΕ αναλαμβάνοντας χρέη πολιτικού εκπροσώπου της ΓΑΔΘ αλλά και σε ρόλο ανερυθρίαστου ρουφιάνου συμπληρώνουν το σκηνικό με την ποινικοποίηση, επικήρυξη και στοχοποίηση του αναρχικού πολιτικού χώρου.Πιο συγκεκριμένα την Παρασκεvή 30 Νοέμβρη δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα "Μακεδονία" φωτογραφίες των τριών διωκώμενων (μαζί με τον προφυλακισμένο αναρχικό Β.Μ.) παιδιών για υποθέσεις εμπρησμών. Κάτω από τις φωτογραφίες υπήρχε κείμενο που έγραψε ο δημοσιογράφος Κώστας Κουμαράκος μαζί με την υπογραφή του , ο οποίος δεν ρωτήθηκε από την διεύθυνση της εφημερίδας για την ανάρτηση των φωτογραφιών και παραιτήθηκε για λόγους αξιοπρέπειας .
  • Ο Βαγγέλης Μποτζατζής παραμένει προφυλακισμένος στις Δικαστικές φυλακές Κομοτηνής ενώ οι 3 αναρχικοί στους οποίους αποδίδονται ευθύνες "καταζητούνται" .
Φωτογραφία από την Πορεία Αλληλεγγύης(Θεσσαλονίκη , 22/2) στον προφυλακισμένο Β. Μποτζατζή και στους 3 αναρχικούς συντρόφους που καταζητούνται και διώκονται για την ίδια υπόθεση.


Ακολουθεί ένα γράμμα του Β.Μποτζατζή από τις φυλακές Κομοτηνής.

" Βρίσκομαι ήδη σχεδόν 2 μήνες φυλακισμένος στα κάτεργα της δημοκρατίας. Στις φυλακές ομοίωμα της κοινωνίας φυλακής. Προφυλακισμένος με ένα κατασκευασμένο κατηγορητήριο, που βασίζεται στη μαρτυρία ενός σεκιουριτά (που ισχυρίζεται ότι είδε τις πινακίδες του αυτοκινήτου μου) και στον κατάφωρο και απάνθρωπο εκβιασμό της συντρόφου μου, την οποία η ασφάλεια , μετά από πολύωρη κράτηση και εκφοβισμό, ανάγκασε να υπογράψει μια εξ’ ολοκλήρου κατασκευασμένη κατάθεση. Αυτή την κατάθεση, η ίδια η σύντροφός μου, μετά από λίγες μέρες, την κατήγγειλε και την αναίρεσε στον ανακριτή ως προιόν εκβιασμού. Προφυλακισμένος βάσει του τρομονόμου, ενός νόμου, που ως μόνο σκοπό έχει να απονοηματοδοτήσει πράξεις και πρακτικές αντίστασης, συμβολικές ενέργειες, ώστε να τις παρουσιάσει ως απειλή για την κοινωνία, αποκρύπτοντας παράλληλα ότι τρομοκράτες είναι αυτοί που θεσπίζουν τέτοιους νόμους. Σ’ αυτά τα πλαίσια εκδίδονται εντάλματα για άλλους 3 συντρόφους οι οποίοι αναζητούνται από την αστυνομία.

Τίποτα δεν είναι πρωτόγνωρο ή πρωτοφανές για όποιον έχει τα μάτια του ανοιχτά και δεν διακατέχεται από αυταπάτες. Δικαστές, εισαγγελείς και ανακριτές προφυλακίζουν για κάθε υπόθεση που φτάνει στα χέρια τους και μοιράζουν ισόβιες για να αποκρύψουν τη συμμετοχή τους σε παραδικαστικά κυκλώματα, που χρησιμοποιούν τη 18μηνη προφυλάκιση ως ποινή για υποθέσεις που ξέρουν ότι θα αθωωθούν στο ακροατήριο, ακολουθώντας τις προσταγές των εκάστοτε αφεντικών τους. Αστυνομικοί που εξευτελίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια στα αστυνομικά κρατητήρια, που πυροβολούν εν ψυχρώ άοπλους μετανάστες στα σύνορα, που πυροβολούν στο κεφάλι για να «σώσουν» ασφαλισμένα χρήματα, που «αυτοκτονούν» κρατούμενους, που ψεκάζουν με χημικά όσους αποφασίζουν να εναντιωθούν στη βούληση των κυρίαρχων. ΜΜΕ και δημοσιογράφοι, υπάλληλοι κομμάτων, υπουργών, βουλευτών και εφοπλιστών, παρουσιάζουν μια αντικειμενικότητα που δεν είναι παρά το συμφέρον των αφεντικών τους. Εντολοδόχοι που δεν διστάζουν να ξεπουληθούν με αντάλλαγμα τα λεφτά και την εργασιακή τους ανέλιξη. Και πλάι σε όλο αυτό το συρφετό των θεσμικών, ένας διάχυτος κοινωνικός χαφιεδισμός. Φορτηγατζήδες, καταστηματάρχες και φρουροί, καθημερινοί χαφιέδες, υπερασπιστές του «τίμιου ιδρώτα» των τραπεζών, σεκιουριτάδες και ένστολοι, παντού επιτήρηση και κοινωνικός έλεγχος. Απέναντι στη βουβαμάρα και την υποταγή που επιβάλλει αυτό το καθολικό πλέγμα εξουσίας, στέκονται αυτοί και αυτές, που με καθαρό βλέμμα και με αποφασισμένα βήματα, βαδίζουν στους δρόμους της εξέγερσης. Είτε μέσα από τα κάτεργα της κοινωνίας, είτε μέσα από την κοινωνία κάτεργο, ο αγώνας συνεχίζεται...

ΛΕΥΤΕΡΙΑ
στους αναρχικούς Γιάννη Δημητράκη, Γιώργο Βούτση- Βογιατζή, Μάριο Τσουραπά, Χρυσόστομο Κοντορεβυθάκη, Νίκο Κουνταρδά. ΛΕΥΤΕΡΙΑ στον αγωνιστή Βαγγέλη Πάλλη Αλληλεγγύη στους 3 διωκόμενους συντρόφους ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ
Βαγγέλης Μποτζατζής,
Δικαστικές φυλακές Κομοτηνής 24/1/2008"


Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

AIDS , ΜΥΘΙΚΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ , PART I

Το σχόλιο : Ένα θέμα αρκετά σοβαρό και εκτεταμένο . Λόγος που ρέει , ψίθυροι που μάταια προσπαθούν να αλλάξουν το κατεστημένο . Η ιστορία της δημοσιογράφου Μαίρης Παπαγιαννίδου , η οποία θα αναλυθεί και σε επόμενες αναφορές στο blog, αντικατοπτρίζει με τρόπο παραδειγματικό κάποιους μύθους γύρω απο το AIDS και τον ιό HIV. Στο πρώτο αυτό κομμάτι αναφέρονται 6 μελανά σημεία γύρω από το AIDS .




1. Εξαρχής εμφανίστηκαν δύο στρατόπεδα γύρω από το "AIDS".

Το πρώτο πρεσβεύει από το 1984 και μέχρι σήμερα την "επίσημη άποψη" για το "AIDS", που λέει ότι εντοπίστηκε ο άγνωστος μέχρι πρότινος ιός "HIV", ο οποίος θεωρείται ως η αιτία του άγνωστου μέχρι πρότινος "AIDS" και είναι εχθρός ανίκητος και παντοτινός. Θα υπάρχουν όμως διαρκώς καινούργια φάρμακα εναντίον του ώστε να έχουμε μια σίγουρη χρόνια ασθένεια για όποιον προκύπτει φορέας του HIV. Τρόπος μετάδοσης το σεξ. Αυτό το σενάριο υπογράφεται από υπουργεία, Πανεπιστήμια, συλλόγους ακτιβιστών, Διεθνείς Οργανισμούς, αστέρες του Χόλυγουντ. Το συναντάμε στην πλειοψηφία των ιστοσελίδων του Ιντερνετ. Και το εμπεδώνουμε κάθε χρόνο με την Παγκόσμια Ημέρα κατά του "AIDS". Γενικώς, διαφημίζεται σε γη και ουρανό. Χρηματοδοτείται πρωτίστως από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Το δεύτερο στρατόπεδο βασίζεται σε επιστήμονες και ερευνητές που προτιμούν να μη χρηματοδοτούνται αλλά να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτοί μπήκαν στο περιθώριο αφ' ης στιγμής διατύπωσαν τις αντιρρήσεις τους για τη θεωρία του AIDS , χαρακτηρίστηκαν "αντιφρονούντες" λες και πρόκειται για θρησκεία, αλλά στο μεταξύ εξαπλώθηκαν σε όλο τον κόσμο και η κοινωνική ροή εμπιστοσύνης έχει αντιστραφεί: Ολο και περισσότεροι ανακαλύπτουν ότι υπάρχουν τα απόκρυφα του "AIDS¨, παρότι λογοκρίνονται ακαριαία από όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους στην πλάνη. Κύριοι εκφραστές του ρεύματος των "αντιφρονούντων" είναι κάπου 2.500 επιστήμονες από όλο τον κόσμο, με τα ονοματεπώνυμά τους στο http://aras.ab.ca/rethinkers.htm και, τα τελευταία χρόνια, οι λεγόμενες "ζωντανές αποδείξεις", υγιέστατοι οροθετικοί χωρίς φάρμακα, ανώνυμοι μέσα από τα σάιτ του http://www.livingwithouthivdrugs.com/links.htm.


2. O ιός "HIV" δεν έχει εντοπιστεί ποτέ και πουθενά.

Μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας. Εξ ου και η πρόταση του ανώνυμου φίλου : "Αν κάποιος αμφιβάλλει, μπορεί πάρα πολύ εύκολα να το επαληθεύσει χωρίς μάταιες αντιπαραθέσεις με τα όσα διαβάζει είτε εδώ, είτε οπουδήποτε αλλού. Ας αναζητήσει πολύ απλά την ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ επιστημονική δημοσίευση. Θα έπρεπε να είναι πανεύκολο στο υπουργείο Υγείας και σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο να διαθέσει τις σχετικές επιστημονικές δημοσιεύσεις, αν υπάρχουν, έπειτα από σχετικό αίτημα οποιουδήποτε πολίτη. Σε Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία και αλλού πάντως, αυτό δεν κατέστη εφικτό εδώ και 12 χρόνια συνεχόμενων ερωτημάτων από πολίτες και επιστήμονες προς τις αρχές, επειδή πολύ απλά τέτοιες αποδείξεις δεν υπήρξαν ποτέ". Απόδειξη και η σιωπή της δικής μας Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS.

Η λύση πάλι κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο μέσα από το Ιντερνετ, όπως πληροφορήθηκα από τον ίδιο φίλο: Τι κάνουμε τώρα;

[Φωτογραφίες του ιού υπάρχουν και είναι όλες ψεύτικες. Ακόμα και αληθινή να ήταν κάποια, δεν αρκεί η παρουσία της σαν αποδεικτικό στοιχείο. Η φωτογραφία πρέπει να συνοδεύεται από την πλήρη περιγραφή σχετικά με το πώς προέκυψε, έτσι ώστε αυτή τη διαδικασία να μπορεί να την επαναλάβει ο καθένας προς επαλήθευση.

Και φυσικά δεν αρκεί μόνο αυτό. Η απόδειξη του ιού εμπεριέχει και άλλα, π.χ. τον βιοχημικό χαρακτηρισμό και την απομόνωσή του,
έτσι ώστε να μπορούμε να δούμε σκέτους ιούς σε μια φωτογραφία χωρίς την παρουσία κανενός άλλου σωματιδίου. ]

Ορίστε μια από τις υπάρχουσες φωτογραφίες του ιού,


3. Το υποτιθέμενο εμβόλιο είναι αδύνατον να υπάρξει.

Πέραν του ότι για να προκύψει εμβόλιο πρέπει να υπάρχει ιός, αλλά ο μυθώδης "HIV" ακόμα αναζητείται, η όλη ιδέα είναι φαιδρή: όπως διευκρίνισε ο διευθυντής του τμήματος έρευνας του καρκίνου στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο Dr. Andrew Maniotis, "Στην πραγματικότητα ο εμβολιασμός είναι μια άλλη οδός για να μολυνθεί κανείς από τον "HIV" (...) Αν σου κάνουν εμβόλιο, θα προκύπτεις εφεξής οροθετικός σε κάθε τεστ για τον "HIV". Ακόμη και αν δεν το κάνεις, σαν άποψη είναι ενδιαφέρουσα: να βρεθούμε όλοι οροθετικοί μετά από ένα εμβόλιο για τον γενικό πληθυσμό. Οπότε θα πρέπει να κυκλοφορείς με ένα σημείωμα που θα βεβαιώνει τον εραστή σου ότι έχεις εμβολιαστεί και ότι τα αντισώματα που εμφανίζεις στο αίμα σου δεν oφείλονται στο ότι κόλλησες "AIDS" από κάποιον που θεωρείται από το κατεστημένο του "AIDS" ότι ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου, δηλαδή από μαύρο, ομοφυλόφιλο ή σκούρο, αλλά το απέκτησες κάνοντας το καθήκον σου ως πολίτης με ένα εμβόλιο".


4. Υπάρχει βραβείο για όποιον βρει τις αποδείξεις ότι τα "τεστ αντισωμάτων για τον HIV" ανιχνεύουν τον HIV ή τα αντισώματά του.

Εδώ μπορούμε να γίνουμε πλούσιοι εκτός των άλλων. Εχει προκηρυχθεί από το δεύτερο στρατόπεδο βραβείο 50.000 δολαρίων ΗΠΑ για όποιον βρει τις χαμένες αποδείξεις. Αυτό θα μπορούσε να είναι το τελειωτικό κτύπημα κατά της "επίσημης άποψης", την οποία υποστηρίζει αδιαλείπτως και το δικό μας υπουργείο Υγείας - μόνο η κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής έχει τολμήσει να υψώσει ανάστημα στο ιερατείο του "AIDS" για να σώσει τον λαό της. Αλλά προτίμησαν να το κρατήσουν κρυφό στον υπόλοιπο κόσμο, για να συνεχίσουν το χοντρό παιχνίδι.


5. Η στάση του Τύπου ύποπτη

Ας δεχτούμε ότι οι πολιτικοί δεν θέλουν μπλεξίματα με τις φαρμακευτικές εταιρείες, ο Τύπος τι κάνει; Ποιά είναι η δουλειά των δημοσιογράφων; Θα περίμενε κανείς να το δει πρωτοσέλιδο την επόμενη μέρα σε όλο τον κόσμο. Δίνονται τοξικά φάρμακα σε υγιείς ανθρώπους, δεν πρέπει να το εξετάσουμε ξανά αυτό; Οχι. Κάποιος βρίσκεται παντού για να απαγορεύσει την εμφάνιση της είδησης της ημέρας. Αλλά η σιωπή είναι συνενοχή. Διπλή συνενοχή στην περίπτωσή μας. Αν ήθελαν τα MME, θα συμμορφώνονταν και οι κυβερνήσεις. Αφήνουν το έγκλημα να συνεχίζεται σε όλο τον κόσμο χωρίς κουβέντα.

Οχι μόνο το κρύβουν, αλλά το καλλιεργούν: Με τις ευλογίες του Τύπου, η πληροφόρηση σχετικά με το "AIDS" είναι παραπληροφόρηση. Ο αγώνας κατά του "AIDS" είναι θεμελίωση του "AIDS". Ο,τι νομίζουμε ότι μας προφυλάσσει από το "AIDS", μας υποδουλώνει στο "AIDS".

Η συχνότερη εξήγηση στα αναπάντητα ερωτήματά μου - όπως στο γιατί σωπαίνει ο Τύπος: "Είναι πολλά τα λεφτά, Μαρία". Ωραία, ας τον καταργήσουμε. Διαδώστε την είδηση από στόμα σε στόμα.

6. Η θεραπεία είναι απλή

Δεν είναι υποχρεωτικό πια να συμπεριφέρεσαι σαν άρρωστος, αν βρέθηκες κάποια στιγμή ¨οροθετικός". Το δεύτερο στρατόπεδο δείχνει ότι κόβεις τις εξετάσεις, τους γιατρούς και τα χάπια του "AIDS" και γίνεσαι πιο δυνατός από ποτέ. Ο κίνδυνος προκύπτει πάλι αν σου τύχει ένα κρύωμα, οπότε αισθάνεσαι ευάλωτος και δεν ξέρεις σε ποιόν γιατρό να πας. Και τότε την πατάς για δεύτερη φορά, όπως είχε γίνει και την πρώτη. Δεν σε δέχονται παρά μόνο οι θριαμβευτές γιατροί του ¨AIDS" και οι ομοιοπαθητικοί. Αυτή τη φορά, όμως, διαλέγεις τους δεύτερους.

Ο dr. Andrew Maniotis μου έγραψε ¨όχι φάρμακα ξανά, ούτε αντιβιοτικά, ούτε ασπιρίνη, όχι συμβατικούς γιατρούς και, προς Θεού, όχι γιατρούς του "AIDS". Αν πας να τους δεις, είναι σίγουρο ότι δεν θα αισθάνεσαι το ίδιο καλά μετά¨.

Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

ΗΠΑ - ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ

Την περίοδο που στις ΗΠΑ πραγματοποιείται η πιο ακριβή προεκλογική εκστρατεία , στο Νταρφούρ συνεχίζεται ο αιματηρός εμφύλιος , το Ισραήλ συνεχίζει την πολιτική του μίσους ενάντια στην Παλαιστίνη , τα κρούσματα του AIDS αυξάνονται στην Αφρική(και όχι μόνο) , ο φασισμός "ξαναγεννιέται" μέσα από τις στάχτες του και τόσα άλλα .....Αλλά αυτοί ζουν συνειδητά στον μικρόκοσμό τους , φυσικά μόνο όταν τους συμφέρει : κονκάρδες , συνεχείς περιοδίες , συστράτευση με πολυεθνικές για να βγάλουν τα έξοδα της δαπανηρής τους προεκλογικής εκστρατείας . Χίλαρι , Ομπάμα δεν βλέπω καμία διαφορά . Τέλος πάντων , απολαύστε το video-clip απο το κομμάτι "Testify" των Rage Against the Machine , το οποίο δείχνει με τον πιο εύγλωτο τρόπο την ταύτιση απόψεων δύο υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ και συνεπώς είναι επίκαιρο αυτή την περίοδο ...


http://www.youtube.com/watch?v=1JSBhI_0at0


Παλαιστίνη . Λίγες Εικόνες , Εκατομμύρια Λέξεις .

Για κάποιους , θέματα όπως το Παλαιστινιακό θεωρούνται αρκετά μακρινά για να ασχολούμαστε . " Έχουμε πιο κοντινά και σημαντικά προβλήματα ν'ασχοληθούμε " , λένε .Για τους Παλαιστίνιους όμως , εικόνες όπως οι παρακάτω αποτελούν καθημερινότητα . Μια καθημερινότητα που εμείς δεν έχουμε ζήσει και το πιο πιθανόν να μην ζήσουμε ποτέ . Οι παρακάτω εικόνες είναι σκληρές , αλλά μαρτυρούν με τρόπο γλαφυρό τα "κατορθώματα" της ισραηλινής κυβέρνησης και της "Δύσης" , που εδώ και πολλά χρόνια καλύπτει πολιτικά τις βαρβαρότητες της εκάστοτε ισραηλινής κυβέρνησης . Κανείς δεν είπε ότι οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν κάνει λάθη , πάντως όπως και να 'χει , δικαιούνται ανεξάρτητο κράτος , σύμφωνα και με την συνθήκη θεμελιωδών δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε. Νομίζω όμως πως οι εικόνες αυτές(οι οποίες είναι απο την τελευταία επιδρομή των ισραηλινών στρατιωτών στην Γάζα) λένε πολλά περισσότερα .