||| ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΣΜΟ |||


ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ : στο αριστερό μέρος υπάρχουν αρχειοθετημένα σε θεματικές ενότητες τα παλιότερα κείμενα(με χρονολογική σειρά).Επίσης οι προσθήκες,οι εμπνεύσεις και τα καινούργια κείμενα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μιας άναρχης,παντελώς αποσπασματικής και άτακτης δημιουργικής διαδικασίας. Όλα αυτά συνεπάγονται την,χρονικά ασύμβατη με κάθε λογικό προσδιορισμό,δημοσίευση καινούργιων κειμένων σε ότι έχει να κάνει με το παρελθόν,το παρόν και το μέλλον.Αυτά.




Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Ο μικρός Αλέξης,η οργή και η καταστολή , Part I (Σάββατο βράδυ)

Εισαγωγή

Θα σας πω λίγα λόγια , ίσως αυτά στην πορεία να γίνουν πολλά, ίσως και πάρα πολλά, ίσως να βρίσω, να εκστασιαστώ,να εκτροχιαστώ,να μιλήσω «αλήτικα», ίσως να ρίξω καμία χριστοπαναγία αλλά ένα είναι σίγουρο:θα μιλήσω ειλικρινά και θα καταθέσω γεγονότα και προσωπικές απόψεις με ειλικρίνεια.Στην τιμή του Αλέξη .




Το βίντεο της δολοφονίας(ακούγονται οι πυροβολισμοί)


Σάββατο βράδυ : ώρα 9 περίπου, μπαίνω στο ιντυμίντια λίγο πριν βγω να δω αν υπάρχει κάνα νέο. Βλέπω μια είδηση: «Επείγον! Σοβαρός τραυματισμός στη Μεσολογγίου (Εξάρχεια)». Κλάσματα πριν κάνω το κλικ διατηρώ μια επιφύλαξη για την εγκυρότητα. Λιγότερο από μισή ώρα αργότερα γράφεται ότι ο Αλέξης είναι νεκρός. Αντιλαμβάνομαι τη σοβαρότητα.Έπειτα από λίγα λεπτά επιβεβαιώνεται.Τα πράγματα είναι σοβαρά.Τα μπατσόσκυλα και οι εξουσιαστές μάλλον δεν φαντάζονται τη συνέχεια.


Κόσμος κατεβαίνει μαζικά προς το κέντρο,τα Εξάρχεια,την Ομόνοια,το Πανεπιστήμιο,το Σύνταγμα.Στήνονται οδοφράγματα στην Πατησίων,κόσμος εισχωρεί και καταλαμβάνει το Πολυτεχνείο.Ματ και ασφαλίτες γεμίζουν τα Εξάρχεια. Πλατεία,Θεμιστοκλέους,Χ. Τρικούπη αλλά και αλλού. Η οργή αρχίζει να γίνεται εμφανής.Συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα στο Πολυτεχνείο και στην Πατησίων.Σπάνε λίγα μαγαζιά και στήνονται οδοφράγματα. Διοργανώνεται αυθόρμητη πορεία, εξωπραγματικά μεγάλη για τα δεδομένα της ώρας (μεσάνυχτα Σαββάτου). Περνάμε από Σταδίου.Στον δρόμο σπάνε μεγάλα καταστήματα(δικαιολογημένα λόγω της οργής). Επαναλαμβάνω ότι ο κόσμος ήταν πάρα πολύς παρά το αργοπορημένο της ώρας. Λίγο πριν τα Goodys στη Σταδίου μας πλευρίζουν τα ζώα(ματ), πετάμε πέτρες και στρίβουμε στο στενό προς Πανεπιστημίου ενώ παράλληλα καταφέραμε να μην τους επιτρέψουμε να μπουν στο στενό. Έπειτα από κάποιες συζητήσεις στην Πανεπιστημίου καταλήξαμε στη Νομική.Έγινε κατάληψη και αρχικά ήμαστε περίπου 1000 άτομα. Πραγματοποιείται συνέλευση στο αμφιθέατρο με την παρουσία εκατοντάδων ατόμων,φοιτητών,αριστεριστών, αυτόνομων,αναρχικών. Στήνονται οδοφράγματα στην Ακαδημίας. Πολλά άτομα βγαίνουμε στον δρόμο και βοηθάμε στο στήσιμο των οδοφραγμάτων.Η παρουσία του κόσμου ήταν μαζική και συγκινητική. Συγκεντρώνονται πέτρες και άλλα εργαλεία.Εμφανίζονται διμοιρίες Ματ δεξιά και αριστερά της Νομικής. Απαντάμε άμεσα και τους απωθούμε. Υπάρχει πολύς κόσμος και συσσωρευμένη οργή. Αυτό το σκηνικό συνεχίστηκε για πολλή ώρα. Σε κάποια στιγμή έντασης τα ζώα πλησιάζουν την αυλή της νομικής και ρίχνουν δακρυγόνα έξω ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ. Η κατάσταση γίνεται αποπνικτική και τα χημικά εισχωρούν στο κτίριο γιατί υπήρχαν πολλές πόρτες ανοιχτές και κανείς δεν περίμενε ότι τα σκυλιά θα έριχναν και μέσα στην αυλή. Ανασυντασσόμαστε,την παλεύουμε εν ολίγοις και (ξανα)βγαίνουμε έξω για να τους γαμήσουμε την παναγία.Φαίνεται ότι αυτά τα ζώα δεν έχουν παιδιά γαμώ την κοινωνία τους. Πραγματοποιούνται συγκρούσεις στην Ακαδημίας ενώ την έχουμε «καταλάβει». Καίγονται 2 «σπιτάκια» του ΟΑΣΑ την στιγμή που τα ζώα μια πλησιάζουν,μια απομακρύνονται.Παράλληλα μαθαίνουμε ότι στο Πολυτεχνείο και στην ΑΣΣΟΕ πραγματοποιύνται εκτεταμένες συγκρούσεις.Οι μέρες της αφθονίας τους και της κυριαρχίας τους είναι μετρημένες.



υ.γ. : Είναι τόσα πολλά αυτά που θέλω να γράψω και να συνοψίσω που θα τα γράψω ανά ημέρες .Σύντομα θα υπάρξει κέιμενο για τα γεγονότα της Κυριακής και της Δευτέρας αλλά και φωτογραφίες.Αυτό που έχει σημασία είναι όλοι να είμαστε στο δρόμο αυτές τις μέρες και όχι μπροστά από τη μαλακία τον υπολογιστή.



Στην τιμή του Αλέξη




3 σχόλια:

alexandra είπε...

Η σταγόνα ξεχύλησε.Ξεχύλησε απο το ποτήρι της ανεργίας,του άθλιου δημόσιου σχολείου,των πολιτικών σκανδάλων της κυβέρνησης που δεν έχουν τιμωρία,της ακρίβειας,της αναγνώρισης των ιδιωτικών κολεγίων,της ανέχειας,της αδιαφορίας!Η δολοφονία του Αλέξανδρου-Ανδρέα Γρηγορόπουλου μας ξεσήκωσε και μας φούντωσε!Δυστήχως ο Αλέξανδρος ήταν αυτός που έδωσε το σήμα εκκίνησης σε μια ολόκληρη γενιά που αγωνιά,που δεν βλέπει τίποτα αισιόδοξο μπροστά της..!Η φωτία ήταν έτοιμη να ανάψει.Και το σπίρτο που την τροφοδότησε ο ανεγκέφαλος φρουρός!Καλός ο τσαπουκάς αλλά σε λάθος πρόσωπο μεγάλε!Ένας τσαμπουκάς που όχι μόνο οδήγησε ενα παιδί στο θάνατο,εσένα στη φυλακή(ίσως..!),αλλά και μια ολόκληρη γενία να κοιτά και να απαξιώνει την αστυνομία.Ο σεβασμός δεν αποκτιέται με πρόταξη όπλου.Αποκτιέται με άποψη και δύναμη ψυχής.Δηλαδή με παιδεία!Στην ελλάδα που να την βρείς...
ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ.

alexandra είπε...

"Αν μες στις φωνές που τα βράδια τρυπούνε ανελέητα τα τείχη,
Ξεχώρισες μια: είνʼ η δική του. Ανάβει μικρές πυρκαγιές
Χιλιάδες μικρές πυρκαγιές που πυρπολούν την ατίθαση νιότη μας
Είνʼ η δική του φωνή που βουίζει στο πλήθος τριγύρω σαν ήλιος.
Που μας δείχνει σαν ήλιος λαμπρός τις χρυσές πολιτείες
Που ξανοίγονται μπρος μας λουσμένες στην aλήθεια και στο αίθριο το φως..."

Μ. Αναγνωστακης

Ανώνυμος είπε...

Παρακάτω τα λόγια ένος άγγλου ποιητή μαζί μ' ένα μεγάλο αντίο στο παιδί που έφυγε νωρίς.
Σταματήστε όλα τα ρολόγια
κόψτε το τηλέφωνο
εμποδίστε το σκυλί να γαβγίσει μ' ένα ζουμερό κόκκαλο
σωπάστε τα πιάνα και μ' ένα πνιγμένο τύμπανο
βγάλτε το φέρετρο
αφήστε τους πενθούντες να έρθουν
αφήστε τ' αεροπλάνα να κάνουν κύκλους βογγώντας γράφοντας στον ουρανό το μήνυμα: Είναι νεκρός
βάλτε φιόγκους από κρέπ γύρω στους άπρους λαιμούς των περιστεριών
αφήστε τους τροχονόμους να φορέσουν μαύρα βαμακερά γάντια
Ηταν ο Βορράς μου, ο Νότος μου, η Δύση, η Ανατολή
η εργάσιμη εβδομάδα μου και η κυριακάτικη ανάπαυσή μου
το μεσημέρι μου, τα μεσάνυχτά μου, η μιλιά μου, το τραγούδι μου
Νόμισα ότι η αγάπη θα κρατούσε για πάντα
Είχα άδικο
Δε θέλω τ' αστέρια τώρα
σβήστε τα όλα
πακεταρίστε το φεγγάρι και διαλύστε τον ήλιο
χύστε μακριά τον ωκεανό και σκουπίστε το δάσος
Γιατί τίποτα τώρα δεν μπορεί να φέρει το καλό.